Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Α.: Συνεδριάζει στις 10/3 για την απορρόφηση της Μύθος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πλήρους διερεύνησης, όπως αυτά αποτυπώνονται στην Εισήγηση, η γνωστοποιηθείσα συγχώνευση δεν αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Ε.Α.: Συνεδριάζει στις 10/3 για την απορρόφηση της Μύθος

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Τρίτη, 10.3.2015, για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής Εισήγησης, εάν η ως άνω γνωστοποιηθείσα συγχώνευση με απορρόφηση της «ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ» από την εταιρία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ» συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού σε επιμέρους επηρεαζόμενες αγορές παραγωγής/εισαγωγής και (χονδρικής και λιανικής) διάθεσης μπίρας στην ελληνική επικράτεια και μπορεί, για το λόγο αυτό, να εγκριθεί.

Λόγω του αυξημένου βαθμού συγκέντρωσης στο σύνολο της αγοράς μπίρας (και ιδίως στην επιτόπια κατανάλωση), αλλά και της συνένωσης του δεύτερου και του τρίτου σημαντικότερου ανταγωνιστή στον κλάδο, κινήθηκε η διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συγχώνευσης κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 3959/2011.

Η εις βάθος έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκαν πολλαπλοί οικονομικοί έλεγχοι, επικεντρώθηκε στις πιθανολογούμενες επιπτώσεις μη συντονισμένης συμπεριφοράς από τη σκοπούμενη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πλήρους διερεύνησης, όπως αυτά αποτυπώνονται στην Εισήγηση, η γνωστοποιηθείσα συγχώνευση δεν αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά, κατά την έννοια των κείμενων διατάξεων.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v