Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Ευκαιρίες και παγίδες στα... G.RE.CO.

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα προκαλεί πιέσεις στα αποτελέσματα των εισηγμένων που σχετίζονται με τα καταναλωτικά προϊόντα. Βελτίωση των τάσεων το α' τρίμηνο του 2015. Σε "hold" υποβαθμίζεται ο Φουρλής. "Buy" για ΟΠΑΠ και Jumbo.

Eurobank Equities: Ευκαιρίες και παγίδες στα... G.RE.CO.

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα επιδείνωσε το δ' τρίμηνο του 2014 τις επιδόσεις των ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τα καταναλωτικά προϊόντα, ωστόσο το α' τρίμηνο του 2015 διαφαίνεται κάποια βελτίωση των τάσεων, σύμφωνα με έκθεση της Eurobank για τα G.RE.CO (Greek Gaming, Retail, Consumer).

Όπως επισημαίνει, η πολιτική κατάσταση προκαλεί πιέσεις στα διαθέσιμα εισοδήματα. Τα πρόσφατα μακροοικονομικά δεδομένα ήταν μάλλον μικτά, σημειώνει. Από τη μια πλευρά οι επιδόσεις σε επίπεδο ΑΕΠ μετριάστηκαν το δ' τρίμηνο του 2014 και οι δείκτες οικονομικού κλίματος υποχώρησαν σε χαμηλό πολλών μηνών τον Ιανουάριο. Από την άλλη πλευρά, όμως, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε μετά τις εκλογές και τα διαθέσιμα εισοδήματα σταθεροποιήθηκαν το β' εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τη Eurobank, η αύξηση κατά 3% των προβλέψεων της AMECO για τα διαθέσιμα εισοδήματα του 2015 ίσως αποδειχθεί αισιόδοξη στην περίπτωση παρατεταμένης περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας, βάζοντας σε κίνδυνο την αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Η Eurobank προχωρά σε μικρές αλλαγές στις εκτιμήσεις της για τη Φουρλής, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα την αξιολόγηση για την Intralot σε "hold" από "buy", για λόγους αποτίμησης. Συγκεκριμένα, για την Coca Cola Hellenic δίνει σύσταση "sell" με τιμή-στόχο 13 ευρώ, για τον ΟΠΑΠ "buy" με τιμή 12,90 ευρώ, για τη Folli Follie Group σύσταση "hold" με τιμή στόχο 30,60 ευρώ, για την Jumbo σύσταση "buy" με τιμή 13,30 ευρώ, για την Intralot δίνει "hold" με τιμή στόχο 1,65 ευρώ και για τη Φουρλής "hold" με τιμή 4,70 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα εμφανίσει ένα γερό δ' τρίμηνο, λόγω των ισχυρών επιδόσεων του Joker και των ανθεκτικών τάσεων στις υπόλοιπες δραστηριότητές του, παρά τις δυσκολίες στο Στοίχημα. Τα μικτά έσοδα από το gaming αναμένονται αυξημένα κατά 19%, με τα EBITDA να αυξάνονται 22%. Για το σύνολο της χρήσης ο ΟΠΑΠ αναμένεται να εμφανίσει EBITDA 328 εκατ. ευρώ.

Για την Jumbo, η αύξηση 5,4% στις πωλήσεις β' τριμήνου 2015 ήταν χαμηλότερη έναντι αυτής του α' τριμήνου. Τα EBITDA και η δημιουργία ρευστού παραμένουν ανθεκτικά και η Eurobank διατηρεί την εκτίμησή της για τα καθαρά κέρδη του συνόλου της χρήσης 2015 στα 108 εκατ. ευρώ (+7% σε ετήσια βάση).

Για τη FF Group αναμένεται ένα πιο αργό τρίμηνο για το κομμάτι των κοσμημάτων-ρολογιών-αξεσουάρ, ωστόσο προβλέπεται αύξηση 9% στις πωλήσεις του ομίλου και 14% στα EBITDA.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Φουρλής για το δ' τρίμηνο ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις της Eurobank Equities, με τις πωλήσεις να καταγράφουν μείωση και τα (reported) EBITDA αμετάβλητα.

Σε ό,τι αφορά την Intralot, οι τάσεις το δ' τρίμηνο αναμένεται να μείνουν ουσιαστικά αμετάβλητες σε σχέση με το εννεάμηνο. Η αύξηση των εσόδων θα βασιστεί σε συμβάσεις με χαμηλότερα περιθώρια κερδοφορίας ενώ αρνητικά θα επιδράσουν και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, με αποτέλεσμα τα EBITDA να διαμορφωθούν σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για τις ταμειακές ροές, αναμένεται ένα σχετικά ανθεκτικό τρίμηνο που θα οδηγήσει σε μείωση του καθαρού χρέους κατά 9 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014.

Για την Coca Cola η Eurobank αναφέρει πως τα αποτελέσματα δ' τριμήνου ήτα μικτά, με βελτιωμένες τάσεις στους όγκους, αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες περιορίζουν τα περιθώρια κέρδους. Οι προβλέψεις για το 2015 υποθέτουν μείωση των όγκων κατά 0,7%, αύξηση 1,8% του λόγου τιμής - μίγματος και διεύρυνση του περιθωρίου EBIT κατά 20 μ.β.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v