Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η λίστα με τα αποτελέσματα 2014 των εισηγμένων

Τα αθροιστικά μεγέθη 97 εταιριών που έχουν δημοσιεύει τις λογιστικές τους καταστάσεις. Πώς διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών και τα EBITDA το 2014. Γιατί τα αποτελέσματα δεν πάντοτε συγκρίσιμα. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα.

Η λίστα με τα αποτελέσματα 2014 των εισηγμένων

Στάσιμο κύκλο εργασιών στα 57,2 δισ. ευρώ, ανοδικό EBITDA κατά 14,8% (στα 5,4 δισ. ευρώ) και κέρδη προ φόρων ανεβασμένα κατά 309% (στα 791,6 εκατ. ευρώ) είναι τα αθροιστικά αποτελέσματα 97 εισηγμένων εταιρειών (πλην τραπεζών και επενδυτικών) που είχαν δημοσιεύσει μέχρι χθες το βράδυ τις λογιστικές τους καταστάσεις για το έτος 2014.

Ο σταθερός κύκλος εργασιών είναι αποτέλεσμα της γενικότερης στασιμότητας του ΑΕΠ κατά το προηγούμενο έτος, ενώ η βελτίωση του EBITDA οφείλεται στις προσπάθειες των εταιρειών για προσαρμογή στα νέα δεδομένα και για αύξηση της παραγωγικότητάς του.

Να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν έκτακτα αποτελέσματα τόσο κατά τη χρήση του 2014, όσο και κατά την προηγούμενη, έτσι ώστε τα νούμερα του παρατιθέμενου πίνακα (σ.σ. τα ποσά σε χιλιάδες ευρώ) να μην είναι πάντοτε συγκρίσιμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v