Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Grivalia: Στα €9,1 αυξάνει την τιμή στόχο η Euroxx

Το growth story της Grivalia παραμένει ανέπαφο, λέει η χρηματιστηριακή, που αναβαθμίζει τη σύσταση για την εταιρεία σε Overweight.

Grivalia: Στα €9,1 αυξάνει την τιμή στόχο η Euroxx

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Grivalia Properties στα 9,10 ευρώ ανά μετοχή, από 8,90 ευρώ προηγουμένως και αναβάθμιση της σύστασης σε "overweight" από "equalweight" προχώρησε η Euroxx Securities, με έκθεσή της στις 20 Μαΐου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το growth story της Grivalia παραμένει ανέπαφο, ενώ οι νέες επενδύσεις θα δώσουν ώθηση στις λειτουργικές επιδόσεις της εταιρείας. Οι επενδύσεις ύψους 210 εκατ. ευρώ που έγιναν το 2014 έχουν ήδη «μεταμορφώσει» τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και αναμένεται να συνεισφέρουν 21 εκατ. ευρώ, ή 34%, στα έσοδα από ενοίκια του 2015 ύψους 61,6 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει νέες συμφωνίες ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Η Euroxx σημειώνει πως αναμένει οι επιπλέον αγορές ακινήτων να ανέλθουν στα 230 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2017, ποσό χαμηλότερο από το guidance της Grivalia για επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο, καθώς θεωρεί ότι το υψηλό κόστος χρέους για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις μακροοικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες μπορεί να εμποδίσουν την εταιρεία να προχωρήσει σε τόσο μεγάλες επενδύσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v