Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ζημιές 89 εκατ. στο Q1 βλέπει η IBG

Η Εθνική θα ανακοινώσει ζημιές 89 εκατ. ευρώ, χαμηλότερες τόσο σε σχέση με το Q1 του 2014 (ζημιές 181 εκατ. ευρώ) όσο και με το Q4 (ζημιές 1,11 δισ. ευρώ), τονίζει η χρηματιστηριακή.

Εθνική: Ζημιές 89 εκατ. στο Q1 βλέπει η IBG

Τα αποτελέσματα της Εθνικής θα επιβαρυνθούν από τις εγχώριες δραστηριότητες της τράπεζας, τονίζει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στο 1,52 ευρώ και σύσταση neutral για τη μετοχή. 

Οπως προβλέπει η χρηματιστηριακή, η Εθνική θα ανακοινώσει ζημιές 89 εκατ. ευρώ, χαμηλότερες τόσο σε σχέση με το Q1 του 2014 (ζημιές 181 εκατ. ευρώ) όσο και με το Q4 (ζημιές 1,11 δισ. ευρώ). 

Η IBG εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει άνοδο στα καθαρά έσοδα από τόκους κατά 5% σε ετήσια βάση, στα 785 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της τουρκικής θυγατρικής Finansbank.

Τονίζει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με βαθύ discount σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρίες σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές.  

Ακόμη, προβλέπει ότι η Εθνική θα προχωρήσει σε αύξηση των προβλέψεων κατά 12#% σε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο,. στα 425 εκατ. ευρώ. 

Η Εθνική ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου στις 28 Μαϊου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v