Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Αποσύρει τις συστάσεις από τις ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος επικαλείται την επιβάρυνση της αβεβαιότητας όσον αφορά το μέλλον της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος καθώς και τη χαμηλή ορατότητα για τις εξελίξεις.

JP Morgan: Αποσύρει τις συστάσεις από τις ελληνικές τράπεζες

Αποσύρεις τις αξιολογήσεις των μετοχών των ελληνικών Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan. 

Ο οίκος επικαλείται την επιβάρυνση της αβεβαιότητας όσον αφορά το μέλλον της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος υπό το πρίσμα και της επιτάχυνσης στις εκροές καταθέσεων και τη χαμηλή ορατότητα για μια αποτελεσματική λύση που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση στην ανάκαμψη και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, που είναι και το πιο πιθανό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκ νέου αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προσθέτοντας περαιτέρω πιέσεις στην κεφαλαιακή θέση του τραπεζικού συστήματος.

Η χαμηλή ορατότητα για τη μελλοντική ρευστότητα και την κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών και η αύξηση του κινδύνου για ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, σύμφωνα με της άποψη των οικονομολόγων της JP Morgan, είναι ο λόγος που προχωρά στην άρση της αξιολόγησης στις τέσσερεις συστημικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v