Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marc Faber: Δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα το selloff

Δεν οφείλεται στην Ελλάδα το ξεπούλημα στα χρηματιστήρια, λέει ο Marc Faber. Βλέπει λύση στο αδιέξοδο έστω και την τελευταία στιγμή, ενώ τονίζει πως πρέπει να υπάρξει διαγραφή τουλάχιστον του 50% του ελληνικού χρέους.

Marc Faber: Δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα το selloff

Το πρόσφατο selloff στις αγορές δεν οφείλεται στην ελληνική κρίση, σύμφωνα με τον Marc Faber. Μιλώντας στο Bloomberg, ο γνωστός και ως Dr. Doom ανέφερε πως «η αγορά αποδυναμώνονταν εσωτερικά εδώ και πολύ καιρό».

«Την Παρασκευή είχαμε σχεδόν 200 νέα χαμηλά 12μήνου στον NYSE. Η κινεζική αγορά, ο δείκτης Shanghai είναι πλέον 20% χαμηλότερα από τα υψηλά του. Έτσι, η Ελλάδα είναι ένα παράπλευρο παιχνίδι, όμως χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να πουλήσουν μετοχές».

«Σίγουρα δεν θα έχει καλό τέλος. Το αν η Ελλάδα θα είναι ο καταλύτης, ποιος ξέρει; Όμως οπωσδήποτε οι αγορές αντιδρούν πτωτικά και σε μεγάλο βαθμό διότι τα εταιρικά κέρδη θα απογοητεύσουν», σημείωσε.

Ο ίδιος σημείωσε πως εξακολουθεί να περιμένει ότι θα υπάρξει λύση στο τρέχον αδιέξοδο, που θα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να παραμείνει στο ευρώ. «Η αίσθησή μου είναι ότι θα καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία την τελευταία στιγμή. Όμως δεν νομίζω πως αυτό θα είναι θετικό διότι η Ελλάδα είναι βασικά χρεοκοπημένη. Το χρέος θα πρέπει να διαγραφεί κατά 50% ή και περισσότερο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v