Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση για την επαναλειτουργία του ΧΑ από Δευτέρα. Ανοίγει το Χρηματιστήριο, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η διαδικασία. Πώς επιβάλλονται τα capital controls στους Ελληνες επενδυτές.

Ανοίγει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση που αφορά στην επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς. 

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος δήλωσε στο CNBC ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο ανοίγει ξανά τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, περιμένουμε την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη εργαζόμαστε προς αυτό το σενάριο, σημείωσε.

Η διαδικασία για το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου έχει ως εξής:

- Εκδοση υπουργικής απόφασης.

- Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής Χ.Α. με θέμα αίτημα προς την Ε.Κ. για επαναλειτουργία της αγοράς.

- Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να λάβει τέτοια απόφαση, ορίζοντας ταυτόχρονα και την ημέρα επανέναρξης των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Τα στοιχεία παραμένουν έως τώρα ίδια: Κατ' αρχάς -επί των αρχών- πράσινο φως από την ΕΚΤ για το δεύτερο σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με το οποίο, οι ξένοι επενδυτές πραγματοποιούν ελεύθερα συναλλαγές και μπορούν να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, οι Ελληνες επενδυτές μπορούν να προβαίνουν σε αγορές τίτλων κάνοντας χρήση μετρητών ή εμβασμάτων από το εξωτερικό.

Στο τελευταίο κείμενο που... μεταφέρθηκε στο υπουργείο για τη σύνταξη της υπουργικής απόφασης, περιλαμβανόταν η δυνατότητα για τους Ελληνες επενδυτές να κάνουν χρήση των κεφαλαίων που διαθέτουν στα πιστωτικά τους υπόλοιπα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v