Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ζητά τώρα ο ΣΜΕΧΑ από την ΕΚΤ

Οι αποφάσεις για το ΧΑ συνιστούν αδικαιολόγητους περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και το συνταγματικό δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας και ισότητας και δεν συνάδουν με τις αρχές των οδηγιών ΜΑD και MIFid, αναφέρει στην ΕΚΤ ο ΣΜΕΧΑ.

Τι ζητά τώρα ο ΣΜΕΧΑ από την ΕΚΤ

Τις αντιρρήσεις του στην υπουργική απόφαση για το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου υπό περιορισμούς για τους Ελληνες επενδυτές εκφράζει ο ΣΜΕΧΑ, απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Ο ΣΜΕΧΑ τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του ΧΑ χωρίς κανέναν περιορισμό για Ελληνες ή ξένους επενδυτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΜΕΧΑ υπογραμμίζει ότι οι περιορισμοί επιβάλλονται στις συναλλαγές αγορών τίτλων και όχι στις πωλήσεις που θα είναι ελεύθερες, κάτι που ξεκάθαρα ευνοεί τις πωλήσεις, προκαλώντας ανισορροπίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια εμπιστοσύνης στους μηχανισμούς και την ακεραιότητα της ελληνικής αγοράς.   

Σημειώνει ότι οι εν λόγω αποφάσεις συνιστούν αφ' ενός αδικαιολόγητους περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και το συνταγματικό δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας και ισότητας και αφ' ετέρου δεν συνάδουν με τις αρχές των οδηγιών ΜΑD και MIFid. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v