Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι επιπτώσεις από την αργία

Κάθε εβδομάδα χρηματιστηριακής αργίας ισοδυναμούσε με απώλειες εσόδων 20.000 έως 30.000 ευρώ για μία μέση ιδιωτική ΑΧΕ. Ως εκ τούτου επανεμφανίζονται πλέον δριμύτερα τα σενάρια συγχωνεύσεων, αλλά και... "λουκέτων".

ΑΧΕ: Οι επιπτώσεις από την αργία

H τελευταία χρηματιστηριακή αργία ήταν η μακροβιότερη της μεταπολιτευτικής περιόδου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις εγχώριες ΑΧΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάθε εβδομάδα χρηματιστηριακής αργίας ισοδυναμούσε με απώλειες 20.000 έως 30.000 ευρώ έσοδα για μία μέση ιδιωτική ΑΧΕ, όταν την ίδια ώρα συνέχιζαν να "τρέχουν" τα περισσότερα από τα λειτουργικά έξοδα.

Με αυτά τα δεδομένα κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό, οι περισσότερες ιδιωτικές ΑΧΕ να είχαν δώσει στο προσωπικό τις κανονικές άδειες, ή και υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών, ενώ προχώρησαν και σε (προσωρινές) σημαντικές μειώσεις αποδοχών στο μισθοδοτούμενο προσωπικό, που σε κάποιες περιπτώσεις έφθασε και το 50%.

Αυτά στο καλύτερο σενάριο, καθώς ακούγεται ότι επιστρέφουν δριμύτερα τα σενάρια συγχωνεύσεων, αλλά και "λουκέτων".

Δεν είναι καθόλου λίγοι οι εγχώριοι παράγοντες της Αγοράς που εκτιμούν πως οι τελευταίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις για τις εταιρείες που εμπλέκονται με τις χρηματιστηριακές εργασίες (ΑΧΕ, ΕΠΕΥ, ΑΕΕΔ, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) είναι μία μίνι καταστροφή, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται για τους εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v