Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Πολύ δύσκολη αναμένεται η συνεδρίαση της Δευτέρας

O συνδυασμός των περιορισμένων συναλλαγών, της ανησυχίας για το μέλλον αλλά και κατάστασης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να οδηγήσει το ΧΑ σε πτώση που θα ξεπεράσει το 20% εκτιμούν χρηματιστές.

Reuters: Πολύ δύσκολη αναμένεται η συνεδρίαση της Δευτέρας
Δύσκολη ημέρα για το ΧΑ αναμένεται ότι θα είναι η Δευτέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων χρηματιστών, μεταδίδει το Reuters.

O συνδυασμός των περιορισμένων συναλλαγών, της ανησυχίας για το μέλλον αλλά και κατάστασης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να οδηγήσει σε πτώση υψηλότερη του 20% εκτιμούν.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί και η διαπραγμάτευση των ελληνικών assets στις αμερικανικές αγορές, καθ΄ όλη την διάρκεια της αναγκαστικής αργίας του ΧΑ, αναφέρεται σχετικά.

«Η πιθανότητα να δούμε έστω και μια μετοχή να ανεβαίνει είναι σχεδόν μηδενική» εκτιμά ο Τάκης Ζαμάνης της Beta Securities.

Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την ικανότητα της κυβέρνησης να υπογράψει εγκαίρως τη συμφωνία, όπως επίσης και για το θέμα των πρόωρων εκλογών συμπληρώνει ο ίδιος.

«Η προσοχή θα είναι στις τράπεζες. Οι μετοχές τους θα υποφέρουν πιο πολύ γιατί οι επενδυτές τους έχουν να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο από μια (αναμενόμενη) ανακεφαλαιοποίηση» ανέφερε στο πρακτορείο διαχειριστής ελληνικού fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v