Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς το ελληνικό ETF «φωτογράφισε» τη βουτιά στο Χ.Α.

Η πορεία του Global X FTSE Greece 20 ETF κατά τις πέντε εβδομάδες του «λουκέτου» στο Χ.Α. αποτύπωσε τις απώλειες των ελληνικών μετοχών στο σημερινό άνοιγμα.

Πώς το ελληνικό ETF «φωτογράφισε» τη βουτιά στο Χ.Α.

Οι επενδυτές που παρακολουθούσαν την πορεία του ETF των ελληνικών μετοχών στη Wall Street ήταν προετοιμασμένοι τη Δευτέρα για την βουτιά 17% του Χ.Α.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Global X FTSE Greece 20 ETF είχε σημειώσει ανάλογη πτώση από τις 26 Ιουνίου έως και την Παρασκευή, την περίοδο που ήταν κλειστό το ελληνικό χρηματιστήριο.

«Αν αποφασίζατε να επενδύσετε στην Ελλάδα, αυτό το ETF μπορεί να ήταν μια καλή επιλογή», δήλωσε η Estefania Ponte της BNP Paribas. «Aποτύπωσε καλά τα στοιχεία ενεργητικού», πρόσθεσε.

Οι συναλλαγές στο ελληνικό ETF, γνωστό και με το σύμβολο GREK, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του «λουκέτου» στο Χ.Α. Περίπου 2,2 εκατομμύρια μετοχές άλλαζαν χέρια κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών εβδομάδων. Το ποσό αυτό είναι περίπου διπλάσιο από τον μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών.

Το fund έγινε τόσο δημοφιλές, που οδεύει για χρονιά-ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις εισροές, προσελκύοντας 281 εκατ. δολάρια φρέσκου χρήματος από τις αρχές του 2015 έως το τέλος Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v