Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saxo Bank: Μαύρη Δευτέρα για αγορές και πετρέλαιο

Χάθηκαν περίπου $5 τρισ. από την αξία των παγκόσμιων μετοχών, από τη στιγμή που η Κίνα υποτίμησε το γουάν, λιγότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Saxo Bank: Μαύρη Δευτέρα για αγορές και πετρέλαιο

Οι μετοχές και τα εμπορεύματα αντιμετωπίζουν πανωλεθρία, αφού η συνεχιζόμενη ανησυχία για την Κίνα ενέτεινε τη διάθεση αποφυγής κινδύνου και οδήγησε τον SHCOMP 9% χαμηλότερα, και βασικά ασιατικά και εμπορευματικά νομίσματα σε κατακόρυφη πτώση.

Η εκτίμηση ανήκει στην Saxo Bank η οποία σημειώνει ότι χάθηκαν περίπου $5 τρισ. από την αξία των παγκόσμιων μετοχών, από τη στιγμή που η Κίνα υποτίμησε το γουάν, λιγότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα.

* Στις 06:35 GMT, ο δείκτης SHCOMP βρισκόταν στις 3.242.28 μονάδες, αφού είχε καταγράψει χαμηλό ημέρας στις 3.191,88 μονάδες και τη μεγαλύτερη πτώση σε ημερήσια βάση από το 2007.

* Συνολικά, οι ασιατικές μετοχές κυμαίνονταν σε χαμηλά 3ετίας, καθώς ο πανικός κατέλαβε τις αγορές και απομάκρυνε τους επενδυτές από προϊόντα που θεώρησαν ότι ενέχουν μεγαλύτερο ρίσκο, προς όφελος επενδυτικών προϊόντων με ρόλο ασφαλούς καταφυγίου, όπως το ευρώ, το γιεν και τα ομόλογα, με τα γερμανικά κρατικά ομόλογα, ειδικότερα, να κατευθύνονται άνω του 156.

* Πού θα τελειώσει αυτή η ιστορία; Οι αγορές, γεμάτες ανησυχία, αναμένουν ήδη να δουν σήμερα τον δείκτη FTSE 100 κάτω από τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά από το 2012, ενώ ο δείκτης DAX βρίσκεται αντιμέτωπος με το όριο των 10.000 μονάδων. Οι μετοχές των ΗΠΑ είναι επίσης καταδικασμένες να ακολουθήσουν ανάλογη πορεία και να εντείνουν την πανωλεθρία που μετάλλαξε τα εύρη τιμών του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v