Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saxo Bank: Η Σανγκάη στην κατηφόρα

Η γενικότερη κρίση της αγοράς γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάκαμψης, σημειώνει η τράπεζα. Ασφαλή επενδυτικά προϊόντα επιλέγουν οι επενδυτές.

Saxo Bank: Η Σανγκάη στην κατηφόρα

Οι ασιατικές μετοχές έκαναν μια διστακτική επάνοδο, μετά τη χθεσινή πανωλεθρία της Wall Street, με τους δείκτες ASX, Hang Seng, Kospi και STI να δημοσιεύουν μικρά κέρδη με φόντο την αναζήτηση ευκαιριών και την προφορική παρέμβαση διαφόρων στελεχών της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας αλλά και της κυβέρνησης.

* Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite της Κίνας, ο οποίος υποχώρησε πλέον του 8% τη Δευτέρα, διεύρυνε τις απώλειές του κατά άλλο ένα 7,5%, καθώς επιμένουν οι φόβοι αναφορικά με το αν η συμπίεση των μετοχών και του νομίσματος αποτελεί μια παροδική διόρθωση ή ένδειξη πιο ουσιαστικών οικονομικών προβλημάτων.

* Και ενόσω ο προβληματισμός σχετικά με την ικανότητα των κινεζικών αρχών να ελέγξουν την κατάσταση εντείνεται, οι αγορές αναρωτιούνται, επίσης, έντονα για το αν η παγκόσμια πτωτική πορεία θα αναγκάσει τη Fed να αναβάλει τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, εξαιτίας των φόβων ότι μια αύξηση στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να επιβαρύνει περαιτέρω τις ευάλωτες παγκόσμιες οικονομίες.

* Το αρνητικό κλίμα συνέχισε να επηρεάζει δυσμενώς και τη δοκιμαζόμενη αγορά εμπορευμάτων, με τον χρυσό να χάνει ξανά τον ρόλο του ασφαλούς καταφυγίου και να συνεχίζει την πτώση του, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν ασφαλή επενδυτικά προϊόντα που προσφέρουν απόδοση.

* Η γενικότερη κρίση της αγοράς γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάκαμψης, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να δαπανά δισεκατομμύρια σε μια προσπάθεια αναπυροδότησης του αδύναμου οικονομικού μηχανισμού της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v