Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον αστερισμό της κάλπης το Roadshow του Λονδίνου

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των funds και των διμερών επαφών με τις ελληνικές εισηγμένες στο roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο. Ποιες εταιρίες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν. Τα καυτά θέματα στην ατζέντα των διεθνών funds.

Στον αστερισμό της κάλπης το Roadshow του Λονδίνου
Παράταση λίγων ημερών ζήτησαν οι χρηματιστηριακές εταιρείες που έχουν αναλάβει να κλείσουν τα ραντεβού μεταξύ ξένων διαχειριστών και εκπροσώπων των εταιρειών που θα δώσουν το παρών στο φετινό roadshow που διοργανώνει το ΧΑ στο Λονδίνο.

Τριάντα μία εισηγμένες εταιρείες έχουν λάβει φέτος πρόσκληση συμμετοχής στο 10ο Roadshow που διοργανώνει ο Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου και η εν λόγω παράταση ζητήθηκε με αφορμή το γενικότερο εγχώριο κλίμα και το γεγονός ότι σημαντική ομάδα ξένων διαχειριστών αναμένει μέχρι τελευταία στιγμή, προκειμένου να καταλήξει στα one to one meetings που θα πραγματοποιήσει.

Οριστικοποίηση του τελικού αριθμού funds αλλά και προγραμματισμένων συναντήσεων δεν αναμένεται πριν τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο τα έως τώρα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως καλύτερα των αναμενόμενων, δεδομένης της χρονικής στιγμής που πραγματοποιείται το συνέδριο, λίγες μόνον ημέρες πριν τις εκλογές.

Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται να προσεγγιστούν οι περυσινοί αριθμοί-ρεκόρ (περισσότερες από 1.000 συναντήσεις), ωστόσο το έως τώρα εκδηλωθέν ενδιαφέρον δημιουργεί θετικές προοπτικές, αν και είναι βέβαιο πως οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις θα πρωταγωνιστήσουν στα ερωτήματα των αλλοδαπών διαχειριστών.

Οι εταιρείες που έχουν λάβει πρόσκληση να δώσουν το παρών στο Λονδίνο είναι οι: Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αttica Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Μέτκα, Αegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, Γρ. Σαράντης, Grivalia Properties, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι- Κρι, Lamda Development, MIG, Mls, Motor Oil, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Βιοχάλκο και Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, στο Roadshow θα δώσουν τελικά το παρών και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Πλέον, η συμμετοχή 29 εισηγμένων εταιρειών θεωρείται βέβαιη ενώ απομένει να οριστικοποιήσουν την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Ελληνική Τεχνοδομική - Ανεμος και Ελλάκτωρ.

Ο αριθμός των συναντήσεων δεν έχει ακόμα κλείσει ούτε όμως και των ξένων funds που θα συμμετάσχουν. Περίπου βέβαιη θεωρείται ωστόσο η συμμετοχή των Μorgan Stanley, UBS, Blackrock, Adelphi Capital, Argos, Armajaro, Belgravia Capital, Canyon Partners, Compass Asset Mgmnt, Fidelity, Gladstone Capital, Hermes, Invesco, Lazard, Lupus Alpha, Pimco, T Rowe Price.

Αποκρατικοποιήσεις και stress tests τραπεζών είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν θέματα ενδιαφέροντος όλων των ξένων διαχειριστών, πολλοί από τους οποίους «παρακολουθούν» τα τελευταία χρόνια τις εισηγμένες που δίνουν το παρών και έχουν σαφή εικόνα της σημερινής τους κατάστασης.

Οι περισσότερες εταιρείες συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και συχνά οι συναντήσεις επαναλαμβάνονται λίγες εβδομάδες μετά το roadshow, στην Αθήνα αυτή τη φορά.

Οι φετινοί χορηγοί του συνεδρίου είναι οι Βeta Χρηματιστηριακή, Αlpha Finance, Eurobank Equities, Euroxx Xρηματιστηριακή, Επενδυτική Τράπεζα, Μorgan Stanley, Εθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακή και Πειραιώς Χρηματιστηριακή. Χορηγός φιλοξενίας το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v