Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saxo Bank: Οχι και τόσο πειστική η ανάκαμψη στην Κίνα

Εκτός από το ζήτημα της Κίνας, οι αγορές σήμερα θα πρέπει να αρχίσουν να επικεντρώνονται και στην πιθανότητα μεταβολής της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, σχολιάζει η τράπεζα.

Saxo Bank: Οχι και τόσο πειστική η ανάκαμψη στην Κίνα

Το ανακουφιστικό ράλι και η ευτυχής συγκυρία της αναζήτησης ευκαιριών, που οδήγησαν τις αμερικανικές μετοχές σε έντονη άνοδο κατά το χθεσινό άνοιγμα, εξαντλήθηκαν γρήγορα, καθώς οι φόβοι για την ικανότητα της Κίνας να διαχειριστεί την οικονομία της αποτελεσματικά επέστρεψαν και πάλι στην αγορά.

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τη Saxo Bank; Η νευρικότητα και η ανησυχία εξαπλώθηκε στην Ασία και οι μετοχές σε όλη την περιοχή μεταπήδησαν από θετικό σε αρνητικό έδαφος κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής συνεδρίασης.

* Για... αλλαγή, ήταν οι αγορές μετοχών, και όχι του συναλλάγματος, αυτές που καθόρισαν τελικά την κατεύθυνση, αφού πολλά ζεύγη νομισμάτων, όπως το EURUSD και το USDJPY, επισκίασαν τις αλλεπάλληλες μεταβολές στους βασικούς δείκτες.

* Πότε, όμως, θα συμβεί αυτό; Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα, αφού όπως και να το εξετάσει κανείς, οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της κινεζικής οικονομίας θα συνεχίσουν να αναστατώνουν τις αγορές μέχρι να λάβουμε τα ενημερωμένα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας.

* Εκτός από το ζήτημα της Κίνας, οι αγορές σήμερα θα πρέπει να αρχίσουν να επικεντρώνονται και στην πιθανότητα μεταβολής της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. Το τσουνάμι που χτύπησε τις χρηματοπιστωτικές αγορές τις τελευταίες μέρες σίγουρα μείωσε τις ελπίδες για μια αύξηση, ενώ οι προσδοκίες για την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο έπεσαν μόλις στο 20%, σε σχέση με 50% μία εβδομάδα πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v