Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: «Πράσινο φως» για εξαγορές μεριδίων στα Α/Κ

Aνοίγει ο δρόμος για ρευστοποιήσεις μεριδίων στα Α/Κ. Παράλληλα η ΕΚ βρίσκεται σε επαφές με την αρμόδια ευρωπαική αρχή ώστε να οριστικοποιούν οι αποφάσεις της αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης του short selling στα παράγωγα ή και συνολικά.

Κεφαλαιαγορά: «Πράσινο φως» για εξαγορές μεριδίων στα Α/Κ

Tη δυνατότητα εξαγοράς μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων αποκτούν εκ νέου οι επενδυτές μετά τη σημερινή απόφαση του ΔΣ της ΕΚ περί άρσης αναστολής της εξαγοράς μεριδίων ΟΣΕΚΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επενδύτες θα μπορούν να ρευστοποιούν τα μερίδα Α/Κ που διαθέτουν, ωστόσο παραμένει η απαγόρευση διάθεσης (αγοράς) αυτών.

Σύμφωνα πληροφορίες του Euro2day.gr η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε επαφές με την αρμόδια ευρωπαική αρχή (ESMA) ώστε να οριστικοποιούν οι αποφάσεις της αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης του short selling στα παράγωγα ή και συνολικά.

Εντός της ημέρας ή και αύριο το πρωί αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από την ΕΚ.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγορά κατά την 727/31.8.2015 συνεδρίασή του αποφάσισε:

• Την άρση της αναστολής εξαγορών μεριδίων ΟΣΕΚΑ του νόμου 4099/2012.

• Την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, για τις επενδυτικές της υπηρεσίες λήψης και διαβίβασης εντολών (άρθρο 4 παρ. 1 (α) του ν. 3606/2007) και της εκτέλεσης εντολών (άρθρο 4 παρ. 1 (β) του ν. 3606/2007) ως προς το χρηματοπιστωτικό μέσο του άρθρου 5 παρ. θ του ν. 3606/2007 (χρηματοπιστωτικές συμβάσεις επί διαφορών – contracts for differences).

• Την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ΜΙΔΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, όσον αφορά τις επενδυτικές υπηρεσίες της διαπραγμάτευσης για ίδιο λογαριασμό (άρθρο 4 παρ. 1 (γ) του ν. 3606/2007) σε κινητές αξίες (άρθρο 5 παρ. (α) του ν. 3606/2007) καθώς και την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών που ήδη διαθέτει η Εταιρεία ως προς το χρηματοπιστωτικό μέσο του άρθρου 5 παρ. δ του ν. 3606/2007 (παράγωγα επί μετοχών και δεικτών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v