Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beta: Οι έξι κορυφαίες επιλογές από το ΧΑ

Τα top picks από το Χρηματιστήριο της Beta Sec. Οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής για την οικονομία. Τι κρίνει ως τον επόμενο μεγάλο καταλύτη για τη χώρα.

Beta: Οι έξι κορυφαίες επιλογές από το ΧΑ
Τις έξι κορυφαίες μετοχικές επιλογές από το χρηματιστήριο παραθέτει η BETA Sec σε σχετικό report.

Τα top picks της χρηματιστηριακής περιλαμβάνουν τις μετοχές: ΟΠΑΠ, Mυτιληναίος, Σαράντης, ΟΤΕ, Folli Follie.

H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως τον επόμενο μεγάλο καταλύτη για την οικονομία την αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία θέτει ως όρο και το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση επισημαίνει πως όταν ολοκληρωθεί, θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών και στην ομαλοποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

Στο restart της Ελλάδας, πέρα από τα προαναφερθέντα μπορούν να συμβάλουν η συμμετοχή της χώρας στο QE του Ντράγκι, το επενδυτικό πρόγραμμα 35 δισ. του Γιούνκερ, η δυναμική του τουρισμού, υπογραμίζει η Beta Sec.

ΟΤΕ

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ η Beta Sec στέκεται στην κυρίαρχη θέση στην αγορά Ελλάδας και Ρουμανίας, στις επαναλαμβανόμενες δράσεις για την μείωση των δαπανών αλλά και τα μερίσματα.

Μεταξύ των κινδύνων αναφέρει τον ανταγωνισμό από τους εναλλακτικούς παρόχους αλλά και την επιδείνωση των οικονομιών των Βαλκανίων.

Σημειώνει ακόμα ότι ΟΤΕ μπορεί να ευνοηθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για φέτος προβλέπει καθαρά κέρδη 344,7 εκατ. ευρώ

ΟΠΑΠ

Για τον ΟΠΑΠ η χρηματιστηριακή τονίζει το ισχυρό ταμείο που διαθεί, τις συνεχείς πρωτοβουλίες στο μέτωπο των δαπανών, το ενδεχόμενο παροχής ενός ισχυρού μερίσματος το 2015.

Στα ρίσκα συγκαταλέγει τις καθυστερήσεις στο μέτωπο των VLTs.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το λανσάρισμα νέων παιχνιδιών αλλά και μια διαφορετική δομή στα κόστη θα προκαλούσε μια αύξηση στα κέρδη νωρίτερα.

Για το 2105 προβλέπει καθαρά κέρδη 223 εκατ. ευρώ

Μυτιληναίος

Σε ό,τι αφορά το Μυτιληναίο η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις ευνοικές τιμές του αλουμινίου, το γεγονός ότι οι διεθνείς πωλήσεις αποτελούν το 66% του τζίρου της ομίλου.

Τονίζει παράλληλα το καλό track record της διοίκησης κατά τη διάρκεια δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Μεταξύ των κινδύνων ξεχωρίζει την μεταβλητότητα στην ισοτιμία ευρώ και δολαρίου αλλά και την παγκόσμια ζήτηση για το αλουμίνιο.

Εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 93,2 εκατ. ευρώ φέτος

Folli Follie

H Βeta στέκεται στην ισχυρή διεθνή παρουσία του ομίλου, τονίζοντας πως από την Ασία (Κίνα/Ιαπωνία) προέρχεται το 76% των ΕBITDA του ομίλου.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης στο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας.

Αναφορικά με τα ρίσκα ξεχωρίζει τις ισοτιμίες λόγω της μεγάλης έκθεσης του ομίλου στην Ασία αλλά και την πιθανή πίεση στις δαπάνες λόγω πρώτων υλών.

Η Beta εμφανίζεται θετική για την διοίκηση της εταιρίας αλλά και τον ισχυρό, όπως τον χαρακτηρίζει, ισολογισμό της εταιρίας. Προβλέπει κέρδη 137,8 εκατ. για φέτος.

Jumbo

Για την Jumbo η χρηματιστηριακή στέκεται στη ανεκμετάλλευτη δυναμική που εμφανίζουν οι αγορές σε Ρουμανία και Βουλγαρία, την ελκυστική αποτίμηση και τον ισολογισμό της.

Στους κινδύνους αναφέρει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και πιθανές πληθωριστικές πιέσεις από την Κίνα.

Η χρηματιστηριακή εμφανίζεται θετική και για την διοίκηση της εισηγμένης.

Για το 2015 εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Jumbo θα διαμορφωθούν στα 113 εκατ. ευρώ.

Σαράντης

Η Beta Sec επισημαίνει την ελκυστική αποτίμηση, τον υγιή ισολογισμό, τις ταμειακές ροές αλλά και το εξαιρετικό track record της εταιρίας.

Στα ρίσκα για την εταιρία συγκαταλέγει μια πιθανή ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του πολωνικού και ρουμανικού νομίσματος, δεδομένο που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στις πωλήσεις.

Για το 2015 εκτιμά πως τα κέρδη της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 17,7 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v