Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Ποιες μετοχές μπαίνουν στον MSCI Greece

Η ΔΕΗ και η Motor Oil αναμένεται να αποτελέσουν νέες εισόδους στον δείκτη MSCI Emerging Markets, ενώ εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν Eurobank και Πειραιώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της HSBC. Στις 12 Νοεμβρίου η ανακοίνωση.

HSBC: Ποιες μετοχές μπαίνουν στον MSCI Greece

Δύο νέες εισόδους και δύο αποχωρήσεις ελληνικών μετοχών από τον δείκτη MSCI Emerging Markets προβλέπει σε έκθεσή της η HSBC. 

Ειδικότερα, εκτιμά ότι στον δείκτη θα συμπεριληφθούν οι μετοχές της ΔΕΗ και της Motor Oil, ενώ προβλέπει ότι θα αφαιρεθούν από τη σύνθεσή του οι τίτλοι των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς. 

Η είσοδος της Motor Oil στη σύνθεση του δείκτη αναμένεται από τον οίκο να οδηγήσει σε εισροές κεφαλαίων ύψους 34,5 εκατ. δολαρίων στη μετοχή ενώ στην περίπτωση της ΔΕΗ, η HSBC βλέπει εισροές ύψους 31,3 εκατ. ευρώ. 

Η απομάκρυνση από τη σύνθεση του δείκτη των Πειραιώς και Εurobank εκτιμάται ότι θα προκαλέσει εκροές ύψους 10,7 και 14,4 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Ο MSCI αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές στις 12 Νοεμβρίου και θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο των αγορών στις 30 Νοεμβρίου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v