Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΕ: Αύξηση 1,8% στο ενεργητικό των εγχώριων ΟΣΕΚΑ

Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ στην Ευρώπη παρουσίασαν αυξημένες εισροές κεφαλαίων ύψους €63 δισ. σε σχέση με τις εκροές κεφαλαίων €17 δισ. του Ιουνίου, σύμφωνα με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

ΕΘΕ: Αύξηση 1,8% στο ενεργητικό των εγχώριων ΟΣΕΚΑ

Το συνολικό ενεργητικό των εγχώριων ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Ιουλίου ανήλθε στα €9.070 δισ., αυξημένο κατά 1,8%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Αναλυτικότερα οι εξελίξεις του Ιουλίου στην Ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων συνοψίζονται ως εξής:

 Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ παρουσίασαν αυξημένες εισροές κεφαλαίων ύψους €63 δισ. σε σχέση με τις εκροές κεφαλαίων €17 δισ. του Ιουνίου. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις μεγάλες εισροές κεφαλαίων των ΑΚ Χρηματαγοράς και των Ομολογιακών ΑΚ.

 Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΑΚ Χρηματαγοράς) συνέχισαν να καταγράφουν εισροές κεφαλαίων (€39 δισ.), παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (€18 δισ.). Τα Ομολογιακά ΑΚ κατέγραψαν εισροές κεφαλαίων €4 δισ., από €7 δισ. εκροές τον Ιούνιο. Οι καθαρές πωλήσεις των Μικτών ΑΚ αυξήθηκαν στα €18 δισ. από τα €15 δισ. του Ιουνίου. Τα Μετοχικά ΑΚ κατέγραψαν και αυτά εισροές κεφαλαίων ύψους €12 δισ., από τα €7 δισ. του προηγούμενου μήνα.

Τα ΑΚ Χρηματαγοράς παρουσίασαν αυξημένες εισροές κεφαλαίων ύψους €24 δισ., από τα €35 δισ. εκροών του Ιουνίου.

 Οι καθαρές πωλήσεις των μη-ΟΣΕΚΑ μειώθηκαν στα €8 δισ., από τα €19 δισ. του Ιουνίου. Οι καθαρές πωλήσεις των special funds, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ. Συνταξιοδοτικά ταμεία), μειώθηκαν στα €7 δισ. από τα €17 δισ. του προηγούμενου μήνα.

 Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Ιουλίου ανήλθε στα €9.070 δισ., αυξημένο κατά 1,8%.

Το συνολικό ενεργητικό των μη-ΟΣΕΚΑ παρουσίασε και αυτό αύξηση 0,8% και ανήλθε στα €3.594 δισ. στο τέλος του μήνα.

Συνολικά, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,5% στα €12.663 δισ. στο τέλος του Ιουλίου.

Η ανάκαμψη των καθαρών πωλήσεων των μακροπρόθεσμων ΟΣΕΚΑ τον Ιούλιο δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΘΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v