Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Τι θα κερδίσει η Εθνική πουλώντας τη Finansbank

Βελτίωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας βλέπει ο αμερικανικός οίκος, αλλά με «αντίτιμο» την κερδοφορία του ομίλου. «Ουδέτερη» σύσταση για τη μετοχή.

Citi: Τι θα κερδίσει η Εθνική πουλώντας τη Finansbank

Εύλογη θεωρεί την πώληση του 100% της Finansbank η Citi. Σε έκθεση που δημοσιοποίησε, σημειώνει ότι αν αυτή γίνει σε τιμή 1,1 φορές τη λογιστική αξία, όπως εκτίμησε πρόσφατα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, θα προσθέσει έως και 5 ποσοστιαίες μονάδες στον τελευταίο δημοσιευμένο δείκτη κεφαλαίων CET1 του ομίλου, ύψους 8,7%. Αν, από την άλλη πλευρά, η πώληση γίνει με βάση τη μέση αποτίμηση του τουρκικού τραπεζικού κλάδου, τότε το όφελος μπορεί να φτάσει τις 2 ποσοστιαίες μονάδες στον δείκτη CET1. 

Η Citi σημειώνει ότι η Finansbank είναι εξαιρετικά κερδοφόρα για την Εθνική. Το 2014 ο δείκτης ROE ήταν 10,4% και πρόσφερε τα μισά από τα προ προβλέψεων κέρδη του ομίλου της ΕΤΕ. Χωρίς τη Finansbank, η Citi δεν περιμένει να επιστρέψει σε κερδοφορία η Εθνική πριν από το 2017.

Στην ίδια ανάλυση, ο αμερικανικός οίκος επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση ποσό που κινείται μεταξύ των 10 και των 22 δισ. ευρώ.

Για την Εθνική η σύσταση είναι «ουδέτερη» και δεν δίνεται τιμή-στόχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v