Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των τραπεζικών παραγώγων

Την διαγραφή των Παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών των εισηγμένων συστημικών Τραπεζών αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των τραπεζικών παραγώγων

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών εν όψει της επικείμενης διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης αποφάσισε να προβεί στη διαγραφή των Παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών των εισηγμένων συστημικών Τραπεζών που θα συμμετέχουν σε αυτή μέχρι και την ολοκλήρωση της.

Συγκεκριμένα, επί της διαδικασίας θα ισχύσουν τα εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 8/10/2015 (μετά τη λήξη της διαπραγμάτευσης)

Αναστολή διαπραγμάτευσης των σειρών Δικαιωμάτων Προαίρεσης (ΔΠ) και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί των παρακάτω μετοχών, για τις οποίες την Πέμπτη 8/10/2015 δε θα υφίστανται ανοιχτές θέσεις, εξαιρουμένης της λήξης του Οκτωβρίου 2015:

ALPHA BANK S.A., PIRAEUS BANK S.A., NATIONAL BANK OF GREECE S.A., EUROBANK ERGASIAS S.A.

Παύση εισαγωγής νέων σειρών ΔΠ και ΣΜΕ επί των συγκεκριμένων μετοχών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2015 (μετά τη λήξη της διαπραγμάτευσης)

Διαγραφή των σειρών ΣΜΕ και ΔΠ επί των παραπάνω μετοχών. Δεδομένου ότι η Παρασκευή 16/10/2015 είναι ημέρα λήξης, οι σειρές Δικαιωμάτων Προαίρεσης Οκτωβρίου, θα λήξουν κανονικά (physical delivery) με τελική τιμή εκκαθάρισης, την τιμή της ενδιάμεσης δημοπρασίας που θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα στην Κύρια Αγορά Αξιών.

Για τις υπόλοιπες σειρές σε ΣΜΕ και ΔΠ, με βάση το άρθρο 2.6.12 του Κανονισμού παρ. 7 & 8, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/10/2015 χρηματικός διακανονισμός, με βάση την τιμή κλεισίματος του υποκείμενου τίτλου την ημέρα της διαγραφής (16/10/2015).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v