HSBC: Top pick η Alpha Bank

Η Alpha Bank θα είναι η τράπεζα που θα επωφεληθεί περισσότερο από τη δυναμική της αγοράς, σύμφωνα με την HSBC. "Hold" για την Τράπεζα Πειραιώς.

HSBC: Top pick η Alpha Bank

Αξιοσημείωτη βελτίωση της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών «βλέπει» η HBSC, καθώς θα ομαλοποιούνται η χρηματοδότηση, οι δραστηριότητες και τα επίπεδα προβλέψεών τους.

«Κορυφαία επιλογή» της χρηματιστηριακής είναι η Alpha Bank, στην οποία δίνει σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στο 0,137 ευρώ ανά μετοχή. Όπως σημειώνει, η Alpha θα είναι η τράπεζα που θα επωφεληθεί περισσότερο από τη δυναμική της αγοράς, ενώ το επιχειρηματικό της μίγμα είναι πιο αμυντικό.

Βραχυπρόθεσμα, η HSBC βλέπει πρόβλημα stock overhang (σ.σ. δηλαδή ύπαρξη ενός μεγάλου πακέτου τίτλων που αν αποδεσμευτεί με τη μία, θα κατακλύσει την αγορά δημιουργώντας πτωτικές πιέσεις στις τιμές) για τις μετοχές της τράπεζας, καθώς τόσο η κρατική ιδιοκτησία όσο και η ιδιοκτησία ιδιωτών επενδυτών θα είναι σημαντική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Ωστόσο, η τράπεζα θα παραμείνει σε ιδιωτικά χέρια, με ποσοστό που θα ξεπερνά το 50%.

Ταυτόχρονα, η HSBC συστήνει "hold" για την Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή-στόχο το 0,061 ευρώ, σημειώνοντας πως η ανακεφαλαιοποίηση φαίνεται ελκυστική. Όπως επισημαίνει, καθώς το 71% της Πειραιώς βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών -με βάση τις εκτιμήσεις της HSBC-, η τράπεζα θα πληγεί λιγότερο από το stock overhang.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα από την τιμολόγηση των επιχειρηματικών δανείων, ενώ η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού της Πειραιώς υποδηλώνει ότι το περιθώριο ανόδου για τους υφιστάμενους μετόχους είναι ελάχιστο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v