Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οι διαδικασίες προσαρμογής των δεικτών στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

Το βάρος της κάθε εταιρείας στη σύνθεση των δεικτών που συμμετέχει θα «παγώσει» την προηγούμενη της ημερομηνίας εισαγωγής των νέων μετοχών.

ΧΑ: Οι διαδικασίες προσαρμογής των δεικτών στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοινώνει τις διαδικασίες υλοποίησης των απαραίτητων προσαρμογών των Δεικτών στο πλαίσιο των επικείμενων ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, με σκοπό την απλούστευση της διαχείρισης από πλευράς θεσμικών επενδυτών καθώς και τη μείωση του σχετικού κόστους.

Το βάρος της κάθε εταιρείας στη σύνθεση των δεικτών που συμμετέχει θα «παγώσει» την προηγούμενη της ημερομηνίας εισαγωγής των νέων μετοχών (με εισαγωγή του νέου αριθμού μετοχών και ταυτόχρονη αλλαγή του ποσοστού ευρείας διασποράς για ουδέτερο αποτέλεσμα στο βάρος).

Την Τ + 5 μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, όπου και θα είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες από πλευράς εταιρειών και μετόχων, θα πραγματοποιηθεί ο υπολογισμός της νέας διασποράς των μετοχών της κάθε εταιρείας μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων, και θα προσαρμοστεί η ευρεία διασπορά στο πραγματικό επίπεδο, με την τελική προσαρμογή του δείκτη.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ενημερώσει για τους συντελεστές ευρείας διασποράς, ανά εταιρεία και δείκτη, που αναφέρονται στο σημείο της 1ης παραγράφου με νεότερες ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v