Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η DEGIRO κλείνει ένα χρόνο στην ελληνική αγορά

Ένα χρόνο παρουσίας στην ελληνική αγορά κλείνει η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών DEGIRO, προσφέροντας στους ιδιώτες επενδυτές χρεώσεις ανάλογες με αυτές που απολαμβάνουν οι θεσμικοί επενδυτές.

Η DEGIRO κλείνει ένα χρόνο στην ελληνική αγορά

Πριν από δύο χρόνια, η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών DEGIRO άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της ανά την Ευρώπη, παρέχοντας στους ιδιώτες επενδυτές χρεώσεις που έως τότε απολάμβαναν μόνο οι θεσμικοί. Η DEGIRO λειτουργεί επί του παρόντος σε 18 χώρες και εξυπηρετεί πάνω από 80.000 επενδυτές, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Χαμηλού κόστους αποδοτικές συναλλαγές

Στην Ελλάδα, έχει ενεργή παρουσία εδώ και ένα χρόνο, προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες -περίπου 85% χαμηλότερες από τους ανταγωνιστές της-, ήτοι τις προμήθειες θεσμικών επενδυτών και σε ιδιώτες επενδυτές, χωρίς καμία κρυφή χρέωση.

Όπως αναφέρει η εταιρία, η εξοικονόμηση μερικών ευρώ για τις συναλλαγές μπορεί να φαίνεται ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά αν οι συναλλαγές των επενδυτών είναι πολλαπλάσιες, δημιουργείται ένα σημαντικό ποσό:

 

 Χρέωση DEGIRO

 

 Μέσος Όρος Χρεώσεων των Ανταγωνιστών

 Διαφορά

Αγορά Alpha Bank προς €1000

€1,50

€7,50

€5,00

Αγορά ΟΠΑΠ προς €5000

€5,50

€20,44

€14,94

Αγορά FACEBOOK προς €50000

€2,46

€105,07

€102,61

H DEGIRO πιστεύει ότι οι χαμηλές προμήθειες θα πρέπει να είναι προνόμιο όλων των επενδυτών. Η εταιρία το κάνει αυτό βλέποντας τις ξεχωριστές διαδικασίες σαν ένα κομμάτι ενός παζλ βεβαιώνοντας ότι το κάθε κομμάτι μπαίνει στην σωστή πάντα θέση. Αυτό δίνει στη DEGIRO ένα σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά την εξοικονόμηση κόστους. Η εξοικονόμηση αυτή επιστρέφει στη συνέχεια στους πελάτες της με τη μορφή χαμηλότερων προμηθειών.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων του πελάτη θεωρείται από τη DEGIRO ως ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Εδώ, η αποδοτικότητα είναι το κλειδί, αλλά χωρίς να θυσιάζεται η λειτουργικότητα. Ως εκ τούτου, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών διαχωρίζονται και διατηρούνται σε μια χωριστή νομική οντότητα. Η οντότητα αυτή, δεν εκτελεί κάποια εμπορική δραστηριότητα, κατέχει μόνο περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η δομή παρέχει μία απαράμιλλη ασφάλεια, καθώς οι πιστωτές της DEGIRO δεν μπορούν να διεκδικήσουν περιουσιακά στοιχεία πελατών.

Επίσης, σημειώνεται ότι η εταιρία λειτουργεί υπό την αυστηρή επίβλεψη της Ολλανδικής Χρηματοοικονομικής Αρχής (AFM) και οι κεφαλαιακές της απαιτήσεις έχουν οριστεί από την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας (DNB). Επιπλέον, είναι σύμφωνη με την Οδηγία MΙFID (Markets in Financial Instruments Directive) που καθορίζεται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η DEGIRO αναμένει φέτος ένα υγιές επιχειρησιακό κέρδος και τροφοδοτεί προωθητικές ενέργειες και επέκταση των δραστηριοτήτων της, επιδιώκοντας να είναι ένας παίχτης κλειδί αλλάζοντας την πραγματικότητα των μικροεπενδυτών και να γίνει η μεγαλύτερη εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ε.Ε.

Νέα χαρακτηριστικά στο DEGIRO

H διεθνής επέκταση θεωρείται επίσης ως ένα ακόμα κομμάτι του παζλ. Εδώ η αποδοτικότητα λειτουργεί ως εξής: H DEGIRO ρίχνει ένα προϊόν στην αγορά και με βάση την αντίδραση βλέπει ποιες λειτουργίες πρέπει να εισάγει. Αυτό αποτελεί πολύ οικονομικότερο τρόπο από χρονοβόρες έρευνες, αναφορές και ανάπτυξη πριν από την έναρξη. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομεί έσοδα παράλληλα με την ανάπτυξη και η εταιρία δεν αναπτύσσει περιττές λειτουργίες.

Στην Ελλάδα, η DEGIRO ξεκίνησε με ένα βασικό προϊόν, αλλά έχει προσθέσει σταδιακά χαρακτηριστικά, όπως email επιβεβαίωσης της παραγγελίας, φόρμες W8-ben, και εντολές τύπου Stop Loss. Επίσης, στα προϊόντα που προστέθηκαν πρόσφατα συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές σε παράγωγα στην Ιταλική αγορά στον IDEM, στις αγορές παραγώγων OMX (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Φινλανδία) και σε CFD πάνω σε αγγλικές και γαλλικές μετοχές που δεν έχουν επιβαρυνθεί με τέλος χαρτοσήμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v