Πολύ κοντά σε συμφωνία Μίδας ΑΧΕΠΕΥ και Merit ΑΧΕΠΕΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει ήδη προσυμφωνία πώλησης του μεγαλύτερου ποσοστού (περίπου 70% έως 80%) που κατέχει ο βασικός μέτοχος της Merit ΑΧΕΠΕΥ κ. Σαραντίτης, στην Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.

Πολύ κοντά σε συμφωνία Μίδας ΑΧΕΠΕΥ και Merit ΑΧΕΠΕΥ

Όλες οι πληροφορίες που κάνουν τον γύρο της Αγοράς, φέρνουν πολύ κοντά σε συμφωνία τις Χρηματιστηριακές εταιρείες Μίδας και Merit.

Παρά το γεγονός ότι λεπτομέρειες του deal δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νομικός και ο οικονομικός έλεγχος βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ αναμένεται και η έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει υπάρξει ήδη προσυμφωνία πώλησης του μεγαλύτερου ποσοστού (περίπου 70% έως 80%) που κατέχει ο βασικός μέτοχος της Merit ΑΧΕΠΕΥ κ. Σαραντίτης, στην Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.

Η Merit ΑΧΕΠΕΥ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999 και το σημερινό διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Πρόεδρος: Χρίστος Σαμοθράκης, Διευθύνων Σύμβουλος: Θωμάς Τομαράς, Αντιπρόεδροι: Αθανάσιος Βλαχόπουλος και Χρίστος Αρβανίτης και Μέλη: Ιωάννης Νταουτς και Σπυρίδων Λυκουρας.

Η Μίδας ΑΧΕΠΕΥ συστήθηκε το 1990 με τη σύμπραξη του κ. Αθανασίου Παπακωνσταντίνου (χρηματιστή από το 1973) και των επιχειρηματιών κ. Πάνου Μπαρμπαλιά, κ. Στέλιου Παναγόπουλου και κ. Αλέξανδρου Νικολόπουλου. Από το τέλος του 2012 η διοίκηση της εταιρείας περνάει στη δεύτερη γενιά με το διορισμό του κ. Λεωνίδα, Αθανασίου, Παπακωνσταντίνου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής: Πρόεδρος: Ηλίας Χριστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος: Λεωνίδας Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος: Διαμάντω Μπαρμπαλιά, Μέλη: Αθανάσιος Α. Παπακωνσταντίνου και Γεωργία Χριστοπούλου.

Αυτό που αξίζει υποσημείωσης είναι ότι στην τελευταία επίσημη κατάσταση του Χ.Α. που αφορούσε την αθροιστική αξία συναλλαγών με «πακέτα» του μήνα Νοεμβρίου, για τα Μέλη του Χ.Α., η Merit ΑΧΕΠΕΥ βρισκόταν στην 14η θέση με άθροισμα μηνιαίων συναλλαγών 26140453,36 ευρώ, ή ποσοστό 1,43%, επί του συνόλου και η Μίδας ΑΧΕΠΕΥ στην 46η θέση με άθροισμα μηνιαίων συναλλαγών 1051120,53, ή ποσοστό 0,06%, επί του συνόλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v