Κλίμα συναίνεσης μεταξύ ΣΜΕΧΑ και ΕΚ

Ο ΣΜΕΧΑ έκανε περιγραφή της ιδιαίτερα δυσμενούς συγκυρίας που χαρακτηρίζει τον χρηματιστηριακό κλάδο και έθεσε τρία αιτήματα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η θέση του Χαράλαμπου Γκότση. Τι ζητήθηκε για την... επαναπιστοποίηση των χρηματιστηριακών στελεχών.

Κλίμα συναίνεσης μεταξύ ΣΜΕΧΑ και ΕΚ

Σε κλίμα συναίνεσης και διάθεσης για συνεργασία συναντήθηκαν χθες οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών εταιρειών (ΣΜΕΧΑ) με τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθηγητή Χαράλαμπο Γκότση.

Από την πλευρά του ΣΜΕΧΑ, έγινε περιγραφή της ιδιαίτερα δυσμενούς συγκυρίας που χαρακτηρίζει τον κλάδο και ετέθησαν αιτήματα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα οποία σε γενικές γραμμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τρεις κατευθύνσεις:

Πρώτον, στη μείωση του κόστους των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Δεύτερον, στη διευθέτηση του ζητήματος των πιστοποιήσεων των... ήδη πιστοποιημένων χρηματιστηριακών στελεχών.

Και τρίτον, στην ανάπτυξη των εργασιών των χρηματιστηριακών εταιρειών μέσα από τα νέα προϊόντα που έχει δημιουργήσει το Χρηματιστήριο της Αθήνας (ΕΚΕΣ και ΑΚΕΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκότσης άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα αιτήματα των χρηματιστών, δηλώνοντας πως θα τα μελετήσει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα για το ζήτημα της υποχρεωτικής επαναπιστοποίησης όλων των χρηματιστηριακών στελεχών, που θεσμοθετήθηκε μετά από απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το περασμένο καλοκαίρι, γνωστός χρηματιστής δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του:

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ισχύει κάτι τέτοιο. Για ποιο λόγο; Θεωρώ αδιανόητο πως σε μια αγορά που βάλλεται τόσο έντονα, με συνεχείς απολύσεις και μειώσεις αποδοχών, οι εργαζόμενοι της αγοράς αυτής να φορτώνονται με μία ακόμη υποχρέωση. Οι ΑΧΕ σήμερα λειτουργούν με... προσωπικό ασφαλείας. Το μόνο βέβαιο είναι πως τα στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς ασχολούνται ενεργά και σε καθημερινή βάση με το αντικείμενό τους και δεν χρειάζονται να υποστούν και αυτή την ταλαιπωρία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v