Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα top picks και οι τιμές-στόχοι της Euroxx για το 2016

Έξι μετοχές αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Euroxx. Οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις. Οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής για την οικονομία. Πότε θα ανακάμψει η αγορά.

Τα top picks και οι τιμές-στόχοι της Euroxx για το 2016

Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το βασικό σενάριο που υιοθετεί η Euroxx στο «Greek Equity Strategy».

Η χρηματιστηριακή βασίζει αυτή την πρόβλεψη στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει, έχει μετριάσει τη στάση του και έχει δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο.

Η Euroxx εμφανίζεται και σχετικά «αισιόδοξη» για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Προβλέπει ότι οι ελληνικές μετοχές θα ανακάμψουν από τα τρέχοντα χαμηλά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και υπό την «προϋπόθεση» ότι η χώρα δεν θα παρεκκλίνει από τις μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα η Euroxx βλέπει πιθανότερο ένα rebound της αγοράς στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, όταν και θα έχουν αποκρυσταλλωθεί τα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους. Για το πρώτο εξάμηνο εκτιμά σημαντική μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο.

Παρά τους κινδύνους εφαρμογής του προγράμματος θεωρεί πως το Grexit δεν συνιστά μεγάλο κίνδυνο για τις ελληνικές μετοχές.

Τα top picks

Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής (για τις οποίες θέτει σύσταση overweight) περιλαμβάνουν τις μετοχές των ΟΤΕ, Jumbo, Folli Follie, Aegean, Alpha Bank, Eurobank.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ θέτει τιμή-στόχο τα 10,50 ευρώ και για την Jumbo τα 12,50 ευρώ. Η χρηματιστηριακή συμπεριλαμβάνει τις μετοχές στα top picks λόγω των ισχυρών θεμελιωδών αλλά και της ελκυστικής αποτίμησής τους.

Για την Aegean η τιμή-στόχος τίθεται στα 9,20 ευρώ, με τη χρηματιστηριακή να τονίζει το ισχυρό business story της εισηγμένης.

Η Euroxx θέτει τιμές-στόχους για τις Alpha Bank και Eurobank τα 3,20 και 1,5 ευρώ αντίστοιχα. Tονίζει ότι προσφέρουν υψηλά περιθώρια ανόδου, στην περίπτωση που η οικονομία ανακάμψει γρηγορότερα και με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν.

Για τη Folli Follie η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 24,50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Euroxx έχει ξεκινήσει την κάλυψη και της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία θέτει τιμή-στόχο το 0,46 ευρώ και σύσταση overweight. Δεν την περιλαμβάνει στις κορυφαίες επιλογές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v