Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔ: Διευρύνεται το πρόγραμμα παρακολούθησης των εισηγμένων

Το σύνολο των φορέων της επενδυτικής αγοράς και ο πανεπιστημιακός κόσμος επικρότησε την πρωτοβουλία του ΣΕΔ, που φέτος έχει ως στόχο να ενδυναμωθεί και να διευρυνθεί περαιτέρω. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

ΣΕΔ: Διευρύνεται το πρόγραμμα παρακολούθησης των εισηγμένων

Την διεύρυνση και ενίσχυση του προγράμματος παρακολούθησης γενικών συνελεύσεων των εισηγμένων εταιρειών του ΧΑ σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου κ. Μπάμπης Εγγλέζος στα πλαίσια της χθεσινής κοπής της πρωτοχρονιάτης πίτας του Συνδέσμου.

Η σχετική πρωτοβουλία του ΣΕΔ που ξεκίνησε πέρυσι σε πιλοτική στάδιο, φέτος θα διευρυνθεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς στόχος είναι:

• Να μεγαλώσει ο αριθμός των εταιρειών, οι οποίες θα εξετασθούν και θα αξιολογηθούν, με κριτήριο την Εταιρική τους Διακυβέρνηση.

• Να συμπεριληφθούν και εισηγμένες από την περιφέρεια, και για το σκοπό αυτό γίνονται επαφές προκειμένου πέρα από τα τέσσερα πανεπιστήμια της Αττικής να υπάρξει συνεργασία και με τρία περιφερειακά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

• Να μεγαλώσει η θεματολογία και να αξιολογηθούν σφαιρικότερα, οι εταιρείες που θα εξετασθούν.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΔ κ. Γιάννης Σαρρής θεώρησε πως μέσα από αυτή την προσπάθεια αναβαθμίζεται ο ρόλος της Εταιρικής Διακυβέρνησης και επιπλέον καλλιεργείται η επενδυτική παιδεία τόσο στους φοιτητές που θα αποτελέσουν τα αυριανά ενεργά μέλη της οικονομίας, όσο και στα στελέχη των επιχειρήσεων.

Με θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία αναφέρθηκε το σύνολο των φορέων της Κεφαλαιαγοράς (Χρηματιστήριο Αθήνας, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΣΕΔΥΚΑ, ΕΣΕΔ, καθηγητές πανεπιστημίων) και ειδικότερα ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε:

• Στο πόσο χρήσιμη είναι μια τέτοια πρωτοβουλία, ευχόμενος να εξελιχθεί σε ένα επαγγελματικό επίπεδο όπως συμβαίνει σε αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού.

• Στο γεγονός ότι τέτοιες θετικές προσπάθειες γίνονται σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία, όπου ένα νέο μοντέλο διαμορφώνεται σε Ανατολή και Δύση, με ανεξιχνίαστους παράγοντες. «Η ελληνική οικονομία έχει τα θέματά της, ωστόσο συγκλονιστικός είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιδρούν οι αγορές διεθνώς. Σε τέτοιες περιόδους σημαντικός παράγοντας για τους επενδυτές είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v