Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερίδα για τις επενδύσεις από το MTA-Hellenic Chapter

Η ημερίδα αποσκοπεί στην αποκρυπτογράφηση των τεχνικών εκτίμησης της μεταβλητότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή δεικτών ως αποτελεσματικά εργαλεία ανακατανομής περιουσιακών στοιχείων χαρτοφυλακίου με χαμηλό ή υψηλό προφίλ ρίσκου.

Ημερίδα για τις επενδύσεις από το MTA-Hellenic Chapter

Το Ελληνικό Παράρτημα της Ένωσης Τεχνικών Αναλυτών (Market Technicians Association - Hellenic Chapter) διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 και ώρα 6.00-7.00 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον αξιότιμο Δρ Κώστα Βόρλοου με θέμα: Volatility-based Market-timing & Tactical Asset Allocation.

Η ημερίδα αποσκοπεί στην αποκρυπτογράφηση του μηχανισμού κατά τον οποίο οι αμερικάνικοι δείκτες μεταβλητότητας, όπως ο VIX, καθώς και άλλες τεχνικές ή οικονομετρικές εκτιμήσεις της ιστορικής μεταβλητότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή δεικτών ως αποτελεσματικά εργαλεία ανακατανομής περιουσιακών στοιχείων χαρτοφυλακίου με χαμηλό ή υψηλό προφίλ ρίσκου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν δείξει ότι τα drawdowns και το ρίσκο χαρτοφυλακίου μειώνονται δραματικά, ενώ οι αποδόσεις ακολουθούν ανοδική τροχιά. Η στρατηγική που θα παρουσιαστεί χαρακτηρίζεται από χαμηλή υπολογιστική πολυπλοκότητα και έχει αποδειχτεί ανθεκτική στην κατάρρευση των χρηματαγορών του 2001 και του 2008.

Επιπρόσθετα, δύναται να αποτελέσει τον πυρήνα μιας αλγοριθμικής επενδυτικής φιλοσοφίας τόσο για μικροεπενδυτές όσο και για επενδυτές των οποίων η επενδυτική φιλοσοφία απαιτεί λιγότερες συναλλαγές και ελαχιστοποίηση εξόδων προμήθειας.

Ο Κώστας Βόρλοου είναι Οικονομολόγος με διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά. Ειδικεύεται στην Οικονομετρία, Οικονομικά, Μακροχρηματοοικονομικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, Διαχείριση Ρίσκου, Τακτική και Στρατηγική Κατανομή Περιουσιακών στοιχείων, Μοντέλα και Αλγόριθμοι συναλλαγών, διδασκαλία και έρευνα. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της IMAR, International Markets & Risk.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Τράπεζας Αττικής (Αίθουσα Βικέλα), Ακαδημίας 54, στην Αθήνα, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για εγγραφή εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v