Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ: Τεχνικά σήματα για 42 μετοχές

Πώς αξιολογεί ο κ. Νίκος Χρυσοχοΐδης, CEO της φερώνυμης χρηματιστηριακής εταιρείας, την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά και τα νέα οικονομικά μέτρα. Τεχνικά σήματα για δύο δείκτες και 42 μετοχές του ΧΑ.

Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ: Τεχνικά σήματα για 42 μετοχές

«Η αγορά φαίνεται αυτή την περίοδο να παρακολουθεί και να επηρεάζεται από έναν και μόνο παράγοντα και συγκεκριμένα από τις εκάστοτε εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της αξιολόγησης. Άλλωστε η ήδη υπαρκτή αισιοδοξία έχει αποτυπωθεί στις τιμές των ελληνικών μετοχών. Το ΧΑ θα μπορούσε να επηρεαστεί βραχυπρόθεσμα από οποιαδήποτε θετική ανακοίνωση σχετικά με τη δρομολόγηση συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Μεσοπρόθεσμα όμως, οι επιπτώσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών που ψηφίστηκαν από τη Βουλή θα αποτυπωθούν μετά από ένα χρονικό διάστημα δύο-τριών μηνών. Πιστεύω, ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει αρχίσει ακόμη να προεξοφλεί τις επιπτώσεις αυτές».

Αυτά δήλωσε στο Euro2day.gr ο κ. Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της φερώνυμης χρηματιστηριακής εταιρείας.

Η γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί από την αρχή του έτους «συγκρατημένη» πολιτική απέναντι στις ελληνικές μετοχές, επιλέγοντας τοποθετήσεις σε περιορισμένο αριθμό επίλεκτων τίτλων (όχι τραπεζικών) και με μεγάλη ρευστότητα στο συνολικό χαρτοφυλάκιο.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα τεχνικά σήματα (με βάση τα κλεισίματα της Πέμπτης 5/5/2016, βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο), σύμφωνα με την ίδια χρηματιστηριακή, η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική τόσο για τον Γενικό Δείκτη, όσο και για τον FTSE/ASE-25.

Ως προς τους 42 τίτλους του ΧΑ που η Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ παρακολουθεί, αντίστοιχα (μεσοπρόθεσμα) ανοδικά σήματα παρατηρούνται για τις μετοχές των Alpha Bank, Viohalco, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Εθνική Τράπεζα, Grivalia, Eurobank, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, MIG, Motor Oil, JUMBO, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Αττικής, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΕΛΤΕΧ Άνεμος, Ελληνικά Καλώδια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Χαλκόρ, Ικτίνος, Intracom, Lamda Development, Νηρέας, ΟΛΘ, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, Sarantis, Fourlis και Υγεία.

Αντίθετα, πτωτικά δείχνουν τα μεσοπρόθεσμα τεχνικά σήματα για τις μετοχές των Coca-Cola HBC, Intralot, Frigoglass και MLS.

 

*Το εβδομαδιαίο Δελτίο Δεικτών Τάσης και Όγκου της ΑΧΕ, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v