ΕΛΠΕ: Κόβει το στόχο στα 6 ευρώ η UBS

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται με discount σχεδόν 30% έναντι των ομοειδών εταιριών, κυρίως λόγω των ρίσκων που συνδέονται με τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές αναμένεται να περιορίσει αυτή την έκπτωση.

ΕΛΠΕ: Κόβει το στόχο στα 6 ευρώ η UBS

Χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 6 από 6,5 ευρώ δίνει η UBS σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy μετά και τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν καθαρά EBITDA 3% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ και τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις. 

Η μείωση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με την μείωση στην καθαρή τρέχουσα αξία της μετοχής, λόγω και του υψηλότερου χρέους. 

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται με discount σχεδόν 30% έναντι των ομοειδών εταιριών, κυρίως λόγω των ρίσκων που συνδέονται με τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές αναμένεται να περιορίσει αυτή την έκπτωση, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v