Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συρρίκνωση ζημιών το Q1 βλέπει η IBG

Η IBG προβλέπει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένα 1% σε τριμηνιαία βάση, ενώ οι προμήθειες αναμένεται να εμφανίσουν κάμψη 5%. Την Τετάρτη 25 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς, οι ανακοινώσεις.

Πειραιώς: Συρρίκνωση ζημιών το Q1 βλέπει η IBG

Ζημίες ύψους 28 εκατ. ευρώ, από ζημίες 77 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 1,27 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2015 θα εμφανίσει η Τράπεζα Πειραιώς για το α' τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της τράπεζας λογικά θα αποτυπώνουν βελτιώσεις σε λειτουργικά έξοδα, νέα κόκκινα δάνεια και καθαρά έσοδα από τόκους, αλλά η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται να έχει επηρεάσει αρνητικά κάποια στοιχεία του ισολογισμού και ειδικότερα τις καταθέσεις.  

Η IBG προβλέπει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένα 1% σε τριμηνιαία βάση, ενώ οι προμήθειες αναμένεται να εμφανίσουν κάμψη 5%. 

Στο μέτωπο των προβλέψεων, παρά τις πολύ μικρότερες ροές νέων κόκκινων δανείων, η IBG συγκαταλέγει ένα κόστος ρίσκου 170 μονάδων βάσης, εκτιμώντας ότι η Πειραιώς θα επιλέξει να αυξήσει την κάλυψη των NPLs. Ειδικότερα, εκτιμά ότι η τράπεζα θα εγγράψει νέες προβλέψεις ύψους 285 εκατ. ευρώ.

Η Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου την Τετάρτη 25 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v