Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με «buy» επανέρχεται στον ΟΤΕ η BofA/Merril Lynch

Τα χειρότερα τελείωσαν στην Ελλάδα, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος. "Στοίχημα" στην ανάκαμψη της οικονομίας το ποντάρισμα στον ΟΤΕ. Στα 12 ευρώ η τιμή-στόχος. Τα σενάρια για το μέρισμα.

Με «buy» επανέρχεται στον ΟΤΕ η BofA/Merril Lynch

Την επανεκκίνηση της κάλυψης του ΟΤΕ με σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 12 ευρώ ανακοίνωσε η Bank of America/Merrill Lynch. 

Με το 90% της καθαρής αξίας ενεργητικού του ΟΤΕ να προέρχεται από την Ελλάδα, ο ΟΤΕ αποτελεί "καθρέφτη" της ελληνικής οικονομίας, για την οποία είμαστε πιο αισιόδοξοι, υπογραμμίζει ο οίκος. 

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο Οργανισμός έχει ισχυρά θεμελιώδη που θα του επιτρέψουν να υπεραποδώσει. 

Τα χειρότερα τελείωσαν 

Ο οίκος σημειώνει ότι βελτιώνεται η πεποίθησή του για υπεραπόδοση της εισηγμένης καθώς θεωρεί ότι: 

- Τα χειρότερα έχουν τελειώσει για την οικονομία παρά τις εναπομείνασες προκλήσεις, ενώ έχουν μπει οι βάσεις και για την ελάφρυνση χρέους. 

- Η εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών έχει αυτό που χρειάζεται για να υπεραποδώσει. Η αγορά κινητής αποτελείται μόλις από τρεις "παίκτες", οι οποίοι, μετά την οικονομική κρίση, είναι επικεντρωμένοι στην παραγωγή ταμειακών ροών και όχι στον ανταγωνισμό. 

Τα σενάρια για το μέρισμα 

Η μηδενική μόχλευση του ΟΤΕ σε συνδυασμό με τις ελεύθερες ταμειακές ροές, που αναμένεται να διαμορφωθούν στα 500 εκατ. ευρώ το 2016, δείχνουν ότι ο οργανισμός ενδέχεται να προχωρήσει σε καταβολές αυξημένων μερισμάτων, σημειώνει ο οίκος.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v