Euroxx: Αυξάνει τιμές-στόχους για Alpha, Πειραιώς, ΕΤΕ, Eurobank

Η χρηματιστηριακή αύξησε τις τιμές-στόχους για Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "overweight". Πού αποδίδει τη νέα υψηλότερη αποτίμηση.

Euroxx: Αυξάνει τιμές-στόχους για Alpha, Πειραιώς, ΕΤΕ, Eurobank

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησε η Euroxx Securities.

Η χρηματιστηριακή αύξησε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 4 ευρώ ανά μετοχή από 3,2 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στο 0,46 ευρώ από 0,39 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στο 0,5 ευρώ από 0,46 ευρώ και για τη Eurobank στο 1,70 ευρώ από 1,50 ευρώ προηγουμένως.

Και για τις τέσσερις μετοχές διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "overweight".

Η αύξηση της τιμής-στόχου και στις τέσσερις περιπτώσεις αποδίδεται στο χαμηλότερο ρίσκο της Ελλάδας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Alpha Bank

Για την Alpha Bank, η Euroxx αναφέρει πως παραμένει η προτιμητέα μετοχή της από τις ελληνικές τράπεζες που καλύπτει. Χαρακτηρίζει «ανώτερη» την ποιότητα του κεφαλαίου της, ενώ η κεφαλαιακή της θέση είναι ισχυρή και η ισχυρή κάλυψη ρευστότητας και η κερδοφορία της «αξίζουν premium».

Εκτιμά πως φέτος η Alpha θα καταγράψει καθαρά κέρδη 162 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017-2018 αυξάνει την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6-8%, κυρίως λόγω της πιο εντατικής προσπάθειας της τράπεζας να περιορίσει τα κόστη της.

Eurobank

Για τη Eurobank αναφέρει μεταξύ άλλων πως η συμφωνία-σταθμός με την Alpha Bank και την KKR για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων ενισχύει την «ορατότητα» για τις μελλοντικές ανακτήσεις. Κάνει λόγο για θετικές τάσεις σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού της, ενώ προβλέπει πως το σύνολο της χρήσης 2016 θα είναι κερδοφόρο.

Αναμένει καθαρά κέρδη 112 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 270 εκατ. ευρώ), φέτος, ενώ για το 2017 και 2018 αναμένει αύξησή τους στα 266 εκατ. ευρώ και 427 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, σημειώνει πως η Eurobank έχει ιδιαίτερα υψηλή έκθεση στον αναβαλλόμενο φόρο, κάτι που ενέχει κίνδυνο στην περίπτωση που υπάρξουν δυσμενείς ρυθμιστικές αλλαγές.

Εθνική Τράπεζα

Οι αποεπενδύσεις της Εθνικής Τράπεζας (Finansbank, Αστήρ και NBGI) θα ενισχύσουν τη ρευστότητα της τράπεζας κατά 4 δισ. ευρώ, σημειώνει η Euroxx, η οποία εκτιμά πως η ΕΤΕ θα εφαρμόσει στη συνέχεια ένα γενικά επιθετικό πρόγραμμα αποεπενδύσεων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις δραστηριότητές της στη ΝΑ Ευρώπη και μέρος ή όλες τις δραστηριότητές της στον τομέα των ασφαλειών. Σχολιάζει επίσης πως η Εθνική δείχνει την πιο αδύναμη αποδοτικότητα σε λειτουργικό επίπεδο, ενώ έχει τη μεγαλύτερη κρατική συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Η Euroxx προβλέπει πως η ΕΤΕ θα εμφανίσει φέτος επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη 81 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017-2018 υποβαθμίζει την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5-9%, λόγω πιο συντηρητικών εκτιμήσεων για τα έσοδα από μη βασικές δραστηριότητες.

Τράπεζα Πειραιώς

Σε ό,τι αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς, εκτιμά πως η κυρίαρχη θέση της και το εκτεταμένο «αποτύπωμά» της στην εγχώρια αγορά και η επικεντρωμένη στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στρατηγική της, θα της δώσουν τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει το προφίλ ρίσκου-επιστροφών του χαρτοφυλακίου της και να αποκτήσει ηγετικό μερίδιο στο αναμενόμενο Grecovery. Κινητήριος δύναμη θα είναι κυρίως ο επιχειρηματικός τομέας, όπου η τράπεζα κατέχει εξέχουσα θέση. Σχολιάζει πως παραμένει ανοικτό το θέμα της διαδοχής του CEO, «ωστόσο αυτό θα επιλυθεί σύντομα».

Η Euroxx εκτιμά πως η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος, αναμένοντας καθαρά κέρδη 100 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 68 εκατ., που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, ενώ τα κέρδη αυτά εκτιμάται πως θα αγγίξουν τα 750 εκατ. ευρώ το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v