Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης του «ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap Μετοχικό»

Κατά το διάστημα παύσης διαπραγμάτευσης των μεριδίων του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου «ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap ΜΕΤΟΧΙΚΟ», θα ανασταλεί και η διαπραγμάτευση των αντίστοιχων προϊόντων Δανεισμού Τίτλων.

ΧΑ: Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης του «ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap Μετοχικό»

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του, γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 θα υλοποιηθεί η προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των 6.030.903 υφισταμένων μεριδίων του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου «ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap ΜΕΤΟΧΙΚΟ», προκειμένου να αντικατασταθούν από 603.090 νέα μερίδια, λόγω συνένωσης των παλαιών μεριδίων (reverse split).

Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των νέων μεριδίων είναι η Τρίτη 21 Ιουνίου 2016.

Επιπρόσθετα, κατά το διάστημα παύσης διαπραγμάτευσης των μεριδίων του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου «ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap ΜΕΤΟΧΙΚΟ», θα ανασταλεί και η διαπραγμάτευση των αντίστοιχων προϊόντων Δανεισμού Τίτλων.

Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών ενέκρινε την τροποποίηση:

Των Αποφάσεων 10 & 13 του ΔΣ του ΧΑ, αναφορικά με την ελάχιστη ποσότητα προσυμφωνημένης συναλλαγής στα παράγωγα προϊόντα επί του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap, η οποία ορίζεται στα 50 συμβόλαια.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα ισχύει από τη συνεδρίαση της 13/6/2016 έως και τη συνεδρίαση της 17/6/2016 και πραγματοποιείται για τη διευκόλυνση των Μελών έτσι ώστε να είναι ομαλότερη η διαδικασία μετάβασης τους στο νέο περιβάλλον λόγω της επικείμενης διαδικασίας αναπροσαρμογής του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap στο δεκαπλάσιο της τιμής του.

Της Απόφασης 22 του ΔΣ του ΧΑ, εξειδικεύοντας τις προσυμφωνημένες συναλλαγές της Μεθόδου 6-1 κατηγορίας ειδικής χρέωσης και καθορίζοντας τις προϋποθέσεις εφαρμογής των μέγιστων ορίων ημερήσιας διακύμανσης των τιμών τους επί της τιμής εκκίνησης της κινητής αξίας.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα ισχύει από τη συνεδρίαση της 13/6/2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v