Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Αδικαιολόγητο το discount λέει η Eurobank

Το discount της μετοχής έναντι της τιμής-στόχου είναι σε μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητο, υπογραμμίζει η Eurobank Equities. Με άνοδο κατά 45% ως την τιμή-στόχο των 6,4 ευρώ, ο τίτλος θα διαπραγματευόταν με EV/EBITDA στο ελκυστικό 5,8.

Μυτιληναίος: Αδικαιολόγητο το discount λέει η Eurobank

Σύσταση "buy" για τη μετοχή της Μυτιληναίος δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία δίνει τιμή-στόχο στα 6,4 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη σταδιακή μεταβολή στο επιχειρησιακό μοντέλο του Μυτιληναίου, με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται να συμβάλλουν πλέον καθοριστικά στην λειτουργική κερδοφορία του ομίλου. 

Ο κλάδος της ενέργειας αναμένεται να υπεραποδώσει το επόμενο διάστημα, ενώ και ο κλάδος αλουμινίου υποστηρίζεται από τα χαμηλά κόστη παραγωγής. 

Επιπλέον, η Μέτκα έστρεψε την προσοχή της σε υποσχόμενες νέες αγορές, όπως αυτή της υποσαχάριας Αφρικής, όπου και αναμένεται να αναλάβει κι άλλα projects εκτός από το συμβόλαιο στη Γκάνα.

Οπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το discount της μετοχής έναντι της τιμής-στόχου είναι σε μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητο. Με άνοδο κατά 45% ως την τιμή-στόχο των 6,4 ευρώ, ο τίτλος θα διαπραγματευόταν με EV/EBITDA στο ελκυστικό 5,8.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v