Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 1,1% στην ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων τον Απρίλη

Στο τέλος του Απριλίου, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,1% στα €13.252 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Αύξηση 1,1% στην ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων τον Απρίλη

Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Απριλίου αυξήθηκε κατά 1,4% στα €8.104 δισ. και των Εναλλακτικών ΟΣΕ αυξήθηκε κατά 0,7% στα €5.148 δισ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΘΕ.

Συνολικά, στο τέλος του Απριλίου, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,1% στα €13.252 δισ.

Αναλυτικότερα οι εξελίξεις του Απριλίου στην ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων συνοψίζονται ως εξής:

• Οι ΟΣΕΚΑ και οι Εναλλακτικοί ΟΣΕ είχαν εισροές ύψους €65 δισ. τον Απρίλιο, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τις εισροές των €26 δισ. του Μαρτίου.

• Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές ύψους €44 δισ., σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τις εισροές των €8 δισ. του προηγούμενου μήνα. Η αύξηση των εισροών οφείλεται κυρίως στη αύξηση των καθαρών πωλήσεων των μακροπρόθεσμων ΟΣΕΚΑ και των ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς.

• Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν αυξημένες εισροές ύψους €33 δισ. τον Απρίλιο, από €18 δισ. τον Μάρτιο. Οι Ομολογιακοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές ύψους €24 δισ. από €11 δισ. τον Μάρτιο. Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές ύψους €6 δισ., ίδιες ακριβώς με τον προηγούμενο μήνα. Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ συνέχισαν να καταγράφουν εκροές (€2 δισ.), παρουσιάζοντας όμως μείωση σε σχέση με τις εκροές του προηγούμενου μήνα.

• Οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγοράς κατέγραψαν αυξημένες εισροές τον Απρίλιο ύψους €11 δισ. σε σχέση με τις εκροές των €10 δισ. του Μαρτίου.

• Οι καθαρές πωλήσεις των Εναλλακτικών ΟΣΕ αυξήθηκαν από €19 δισ. τον Μάρτιο στα €21 δισ. στο τέλος Απριλίου.

• Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ στο τέλος του Απριλίου αυξήθηκε κατά 1,4% στα €8.104 δισ. και των Εναλλακτικών ΟΣΕ αυξήθηκε κατά 0,7% στα €5.148 δισ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά, στο τέλος του Απριλίου, η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,1% στα €13.252 δισ.

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον χαλαρής νομισματικής πολιτικής αύξησε τη ζήτηση των Ομολογιακών και Μικτών ΟΣΕΚΑ, ενώ συνέχισε να επιβαρύνει τους Μετοχικούς ΟΣΕΚΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΘΕ.

 

*Αναλυτικά στοιχεία για τις συλλογικές επενδύσεις τον Απρίλιο δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v