Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Διευρύνεται η χρήση της κατάρτισης ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών-

Την υιοθέτηση νέας κανονιστικής απόφασης για τη διεύρυνση της δυνατότητας χρήσης της υπηρεσίας κατάρτισης Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) και στην Οργανωμένη Αγορά, αποφάσισε το ΧΑ.

ΧΑ: Διευρύνεται η χρήση της κατάρτισης ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών-
H Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών, κατά τη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2016 αποφάσισε:

Την υιοθέτηση νέας κανονιστικής απόφασης (Απόφαση 34/25-7-2016) για τη διεύρυνση της δυνατότητας χρήσης της υπηρεσίας κατάρτισης Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) και στην Οργανωμένη Αγορά.

Στην εν λόγω απόφαση καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα παρέχεται από το Χρηματιστήριο η υπηρεσία Η.ΒΙ.Π., η οποία αποτελεί μηχανισμό άντλησης κεφαλαίων, διάθεσης κινητών αξιών, προσδιορισμού τιμής διάθεσης κινητών αξιών και κατανομής τους στους τελικούς δικαιούχους. Η Απόφαση 34 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την τροποποίηση των Κανόνων Λειτουργίας της ΕΝ.Α. (παρ.1 του άρθρου 15 "Υποχρεώσεις Τακτικής Ενημέρωσης από την Εταιρία") αναφορικά με τους χρονικούς περιορισμούς για την υποβολή και δημοσίευση στο Χρηματιστήριο των οικονομικών καταστάσεων των εταιριών της ΕΝ.Α, και την εναρμόνισή τους με το αντίστοιχο πλαίσιο που ισχύει για την Οργανωμένη Αγορά.

Συγκριμένα, η δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων θα υλοποιείται εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη λήξη της οικονομικής χρήσης, έναντι τριών (3) μηνών που ίσχυε, και τις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις τους εντός τριών (3) μηνών από τη λήξη της περιόδου αναφοράς, έναντι δύο (2) μηνών που ίσχυε.

Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε, την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» από την εταιρία – Μέλος «ΜΙΔΑΣ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τετάρτη 27/07/2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v