Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπει για τα τρίμηνα των τραπεζών η Alpha Finance

Η χρηματιστηριακή αναμένει στάσιμα καθαρά κέρδη από τόκους στο τρίμηνο, μικρή βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη αλλά και αύξηση των προβλέψεων από τις τράπεζες. Οι προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη, τις προβλέψεις και τη λειτουργική κερδοφορία των Εθνικής, Eurobank, Πειραιώς.

Τι προβλέπει για τα τρίμηνα των τραπεζών η Alpha Finance

Ζημιογόνο τρίμηνο για την Εθνική Τράπεζα, πτώση κερδών για τη Eurobank και κέρδη από ζημίες το Q1 για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει η Alpha Finance σε έκθεσή της για τις τράπεζες. 

Η χρηματιστηριακή αναμένει στάσιμα καθαρά κέρδη από τόκους στο τρίμηνο, μικρή βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη αλλά και αύξηση των προβλέψεων από τις τράπεζες, εκτός της Πειραιώς που αναμένεται να εμφανίσει κάμψη των προβλέψεων, με βάση και το guidance της διοίκησης. 

Οι διαγραφές αναμένεται να συνεχιστούν ως μέσον για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, τονίζει η Alpha Finance. 

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η Εθνική θα εμφανίζει ζημίες 34 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο από κέρδη 22 εκατ. ευρώ το πρώτο, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να καταγράφουν βελτίωση στα 483 εκατ. ευρώ, αλλά τα λειτουργικά έσοδα να καταγράφουν πτώση στα 481 εκατ. ευρώ από 526 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και τα κέρδη προ προβλέψεων να διαμορφώνονται στα 162 εκατ. ευρώ από 206 εκατ. ευρώ το Q1. Οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 210 εκατ. ευρώ από 175 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. 

Οσον αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Finance βλέπει κέρδη 27 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο από ζημίες 44 εκατ. ευρώ το πρώτο, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να κινούνται στα 478 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με αυτά του πρώτου τριμήνου. Αναμένει αύξηση 7% στα λειτουργικά κέρδη, στα 617 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα προ προβλέψεων να εμφανίζουν αύξηση 22% στα 298 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει μείωση των προβλέψεων στα 260 εκατ. ευρώ από 289 εκατ. το πρώτο τρίμηνο. 

Για τη Eurobank, η χρηματιστηριακή προβλέπει κέρδη 37 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται στα 384 εκατ. ευρώ, πρακτικά αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σταθερά αναμένονται και τα λειτουργικά κέρδη, στα 513 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να διαμορφώνονται στα 210 εκατ. ευρώ, αυξημένες 11% στο τρίμηνο. Τα κέρδη προ προβλέψεων αναμένονται στα 263 εκατ. ευρώ, αμετάβλητα από το πρώτο τρίμηνο.  

Σημειώνεται ότι Alpha Bank και Πειραιώς ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 30 Αυγούστου ενώ στις 31 Αυγούστου ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Eurobank και Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v