Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανθεκτικά τα αποτελέσματα των τραπεζών, προβλέπει η IBG

Συνέχιση της απομόχλευσης, μικρή άνοδο των καταθέσεων, χαμηλότερη εξάρτηση από το ευρωσύστημα και μικρή βελτίωση στην ποιότητα ενεργητικού βλέπει για τις τράπεζες η χρηματιστηριακή. Κερδοφόρες τρεις στις τέσσερις. Αναλυτικά οι προβλέψεις.

Ανθεκτικά τα αποτελέσματα των τραπεζών, προβλέπει η IBG

Καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να εμφανίσουν οι ελληνικές τράπεζες, εκτιμά η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι οι τράπεζες θα εμφανίσουν συνέχιση της απομόχλευσης, μικρή άνοδο των καταθέσεων, χαμηλότερη εξάρτηση από το ευρωσύστημα και μικρή βελτίωση στις τάσεις όσον αφορά στην ποιότητα ενεργητικού. 

Εθνική

Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη ύψους 96 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Παρά την συνεχιζόμενη ήπια απομόχλευση, η τράπεζα αναμένεται να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα κόστη χρηματοδότησης, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να εμφανίζουν μικρή άνοδο 1% στο τρίμηνο, στα 482 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η Εθνική θα εμφανίσει αύξηση των εσόδων κατά 5% σε τριμηνιαία βάση στα 562 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει μικρή άνοδο των προβλέψεων στα 170 εκατ. ευρώ

Η IBG διατηρεί τιμή-στόχο στα 0,41 ευρώ και σύσταση "buy" για τη μετοχή.

Η Εθνική ανακοινώνει αποτελέσματα στις 31 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Eurobank

Η Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα, σημειώνει η χρηματιστηριακή, προβλέποντας ότι τα καθαρά κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 42 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο από 60 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο.

Η IBG αναμένει ανθεκτικά λειτουργικά κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται στα 387 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα συνολικά έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 516 εκατ. ευρώ, σταθερά σε τριμηνιαία βάση, αλλά αυξημένα κατά 20% σε ετήσια.

Προβλέπει μικρή αύξηση των προβλέψεων στα 198 εκατ. ευρώ από 175 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, λόγω των φημών για φακέλους εταιριών με σημαντικά προβλήματα που λογικά θα επηρεάζουν και τη Eurobank.

Η IBG διατηρεί σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στα 1,36 ευρώ για την τράπεζα.

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα στις 31 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Πειραιώς

Μικρές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αναμένει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και για την Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει κέρδη 11 εκατ. από ζημιές 44 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Η IBG προβλέπει καλύτερα κόστη χρηματοδότησης και βελτιωμένη ρευστότητα, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται στα 483 εκατ. ευρώ με αύξηση 1% στο τρίμηνο.

Παράλληλα, αναμένεται μείωση των προβλέψεων στα 2780 εκατ. ευρώ από 289 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τιμή-στόχο στα 0,38 ευρώ και σύσταση "buy".

Η Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα στις 30 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Alpha Bank

Ανθεκτικά έσοδα από βασικές δραστηριότητες, καλύτερη εικόνα στα συνολικά έσοδα λόγω των έκτακτων κερδών από την πώληση μετοχών της Visa αλλά και ζημιογόνο αποτέλεσμα λόγω υψηλότερων προβλέψεων εκτιμά η χρηματιστηριακή ότι θα εμφανίσει η Alpha Bank.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ζημιές ύψους 27 εκατ. ευρώ το Q2, από ζημιές 2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 485 εκατ. ευρώ, ελαφρώς βελτιωμένα στο τρίμηνο.

Οι προβλέψεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 370 εκατ. ευρώ από 255 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τιμή-στόχο στα 3,47 ευρώ και σύσταση «buy».

Η Alpha ανακοινώνει αποτελέσματα στις 30 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v