Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είδαν οι αναλυτές στα αποτελέσματα Alpha Bank - Πειραιώς

Τα μεγέθη που ανακοίνωσαν για το β' τρίμηνο η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς ευθυγραμμίστηκαν γενικά με τις προβλέψεις, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Τι είδαν οι αναλυτές στα αποτελέσματα Alpha Bank - Πειραιώς

Μικτή χαρακτηρίζει η Eurobank Equities την εικόνα που έδωσαν τα αποτελέσματα β' τριμήνου της Alpha Bank, με τις καθαρές ζημίες να είναι λίγο χειρότερες του αναμενόμενου, κυρίως λόγω των υψηλότερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, οι βασικές λειτουργικές τάσεις ήταν σταθεροποιητικές, οι τάσεις στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού επιδεινώθηκαν, όμως η χρηματοδότηση βελτιώθηκε κάπως σε τριμηνιαία βάση, ενώ η διοίκηση της τράπεζας διατήρησε το guidance της.

Η Eurobank Equities εκτιμά πως παρά τις αυξημένες προβλέψεις κατά το β' τρίμηνο, η Alpha Bank βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του βασικού στόχου της για επιστροφή στην κερδοφορία φέτος, κυρίως λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων κατά το β' εξάμηνο του 2016.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, αναφέρει πως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα για το β' τρίμηνο ήταν μικτά, χωρίς σημαντική βελτίωση στις λειτουργικές τάσεις. Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Πειραιώς θα μπορέσει να πετύχει τον βασικό της στόχο για θετικό bottom line φέτος, καθώς τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων θα βελτιωθούν το β' εξάμηνο λόγω των χαμηλότερων λειτουργικών εξόδων και των υψηλότερων βασικών εσόδων, ενώ μπορεί να υπάρξει και βελτίωση του κόστους ρίσκου, αν και όχι τόσο όσο εκτιμά η διοίκηση της τράπεζας.

Η IBG σημειώνει πως οι ζημίες και τα βασικά έσοδα της Alpha Bank ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα «φουσκωμένα» λειτουργικά έξοδα λόγω απρόβλεπτων έκτακτων στοιχείων αντισταθμίστηκαν από τις χαμηλότερες του αναμενόμενου προβλέψεις, οδηγώντας σε ευθυγράμμιση των βασικών κερδών με τις εκτιμήσεις. 

Για την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, αν και επιβαρύνθηκαν με υψηλότερες του αναμενόμενου απώλειες από διακοπείσες δραστηριότητες.

Οι υψηλότερες προβλέψεις αντιστάθμισαν τα οφέλη από τα ισχυρά έσοδα από trading και επιβάρυναν την κερδοφορία, αναφέρει η Euroxx για την Alpha Bank, κάνοντας λόγο για θετικό, αν και επιβραδυνόμενο, σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σε ό,τι αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς, η Euroxx επισημαίνει πως οι χαμηλότερες επισφάλειες και τα ισχυρά μη βασικά έσοδα στήριξαν την κερδοφορία της τράπεζας, κάνοντας λόγο για συνέχιση του αρνητικού σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v