Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Κόβει τις τιμές-στόχους η Wood

Φθηνές οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών αλλά λείπει ο καταλύτης, τονίζει η χρηματιστηριακή και μειώνει τις τιμές-στόχους. Μεγάλα τα discount έναντι των ευρωτραπεζών. Συνεχίζει να περιμένει αξιοσημείωτη αύξηση κερδών μετά το 2017. Διατηρεί buy για Alpha και Εθνική.

Τράπεζες: Κόβει τις τιμές-στόχους η Wood

Την προσεκτικά αισιόδοξη στάση της για τις ελληνικές μετοχές διατηρεί η Wood, όπως επισημαίνει σε έκθεσή της για τον κλάδο.

Ο οίκος υπογραμμίζει τις πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις και το τεράστιο discount σε σχέση με τις ομοειδείς μετοχές (50% έναντι των τραπεζών της ευρωπεριφέρειας, 80% έναντι των τραπεζών στις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης).

Η Wood επισημαίνει ότι τα μεγάλα discount δεν δικαιολογούνται καθώς:

-Σταθεροποιήθηκαν τα καθαρά κέρδη των τραπεζών, που αναμένεται σταδιακά να επιστρέψουν σε κερδοφορία.

-Οι ελληνικές τράπεζες έχουν καλύτερους δείκτες κάλυψης της έκθεσής τους σε μη εξυπηρετούμενα στοιχεία ενεργητικού.

-Οι κεφαλαιακοί δείκτες είναι επαρκείς, χωρίς ανάγκη έκδοσης νέων μετοχών βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, ο οίκος υπογραμμίζει ότι αν και η σταδιακή βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών λογικά θα ενισχύσει και τις αποτιμήσεις, δεν υπάρχει ορατός καταλύτης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γρήγορη επανατιμολόγηση στις τιμές των μετοχών τους.

Όπως αναφέρει, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης (με τις γνωστές καθυστερήσεις) δεν αναμένεται να αλλάξει το κλίμα ενώ η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ παραμένει αβέβαιη.

Ο οίκος εκτιμά ότι ελληνικές τράπεζες οδεύουν προς ένα κερδοφόρο 12μηνο το 2016, κάτι λογικό και εμφανές ήδη από τα αποτελέσματα β' τριμήνου. «Κλειδί» για την ανάκαμψη των μεγεθών είναι η επιβράδυνση στα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η πτώση του κόστους των προβλέψεων. 

Η χρηματιστηριακή μειώνει τις προβλέψεις της για το 2017 και το 2018 κατά ένα μέσο 20%, αντανακλώντας τις εκτιμήσεις της για χαμηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους. Συνεχίζει να προβλέπει σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία από το 2017 και μετά, λόγω χαμηλότερων προβλέψεων για επισφάλειες.

Η Wood διατηρεί συστάσεις buy για Alpha και Εθνική, κόβοντας την τιμή-στόχο για την πρώτη στα 2,5 ευρώ από 3,3 ευρώ και για τη δεύτερη στο 0,30 ευρώ από 0,50 ευρώ.

Παράλληλα, δίνει σύσταση hold για τις μετοχές των Πειραιώς και Eurobank, μειώνοντας τον στόχο για την Πειραιώς σταο 0,2 από 0,3 ευρώ και για τη Eurobank στο 0,7 από 1,2 ευρώ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v