ΧΑ: Η υπόθεση Attica Bank έφτασε... Λονδίνο

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Attica Bank ζητούν οι ξένοι επενδυτές στο Roadshow του ΧΑ. Πάνω από 135 οι fund managers. Αυξημένα τα τετ α τετ με τις διοικήσεις των εισηγμένων, «γκρουπάρονται» τα ραντεβού.

ΧΑ: Η υπόθεση Attica Bank έφτασε... Λονδίνο

Ολοκλήρωση αξιολόγησης, κόκκινα δάνεια, capital controls, αποτελούν τα κύρια θέματα των ερωτημάτων που οι ξένοι διαχειριστές απευθύνουν στους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια του 11ου Roadshow που διοργανώνει το ΧΑ στο Λονδίνο.

Οι αλλοδαποί εμφανίζονται ιδιαίτερα διαβασμένοι και σε ζητήματα επικαιρότητας, καθώς πολλοί από αυτούς ζητούσαν πληροφόρηση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την Attica Bank.

Από κει και πέρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ζητήματα που άπτονται της εικόνας της κάθε εταιρείας και στα επενδυτικά σχέδια αυτών, τον δανεισμό αλλά και της ανάκτηση της ρευστότητας.

Οι αριθμοί προγραμματισμένων συναντήσεων είναι αυξημένοι σε σχέση με τους περυσινούς, γεγονός που οδήγησε στην πραγματοποίηση «ομαδικών» ραντεβού, με την ταυτόχρονη παρουσία περισσοτέρων των 4 εκπροσώπων από ξένα funds. Περισσότεροι από 135 fund managers που εκπροσωπούν περί τα 90 funds έχουν συνολικά κανονίσει περισσότερες των 700 συναντήσεις με τους ελληνες επιχειρηματίες.

«Η αξιολόγηση είναι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που απασχολούν τους ξένους επενδυτές , οι ερωτήσεις των οποίων φέτος είναι περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα και λιγότερο έχουν να κάνουν με θέματα πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΚ Χαράλαμπος Γκότσης.

Οι χαμηλοί τζίροι στους οποίους έχει εγκλωβιστεί εσχάτως η χρηματιστηριακή αγορά επίσης αποτελεί αγκάθι για τους fund managers, οι οποίοι τόνισαν πως σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση των καθημερινών συναλλαγών να συνδράμει στη βελτίωση του γενικότερου κλίματος.

JP Morgan, Blackrock, Aberdeen, Amber Capital, Bluemountain, Azure Wealth,Barings,Blackfriars, Cantor Fitzerald Europe, CIM Investment Management, East Capital, Fintech Advisory,Henderson, HSBC, Invesco Asset Management, Kairos Partners, King Street, Societe Generale, Standard Life, Wellington Management, York Capital, είναι κάποια από τα κορυφαία funds εκπρόσωποι των οποίων συναντώνται σήμερα με τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αυριο το πρωί, ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πάνελ με θέμα « Οι Ελληνικές κεφαλαιαγοράς επιταχύνουν την πραγματική οικονομία».

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν επίσης οι κ.κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, Γεν. Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αντώνης Μπαρτζώκας Αν. Καθηγητής, Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Nicholas Jennett, Αναπληρωτής Γενικος Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), Πλάτωνας Μονοκρούσος, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank και Προεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Συντονιστής είναι ο κ.κ. Αντώνης Ντατζόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών της Μεγάλης Βρετανίας (HBA-UK).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v