Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κορυφαίες επιλογές της NBG Securities

Τις μετοχές των Alpha Bank, Folli Follie Group, Jumbo, Fourlis, Μυτιληναίος και Σαράντης επιλέγει από το ΧΑ η χρηματιστηριακή. Ουδέτερη η άποψη για τα αποτελέσματα εξαμήνου. Οι τιμές-στόχοι και οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια. Η στρατηγική.

Οι κορυφαίες επιλογές της NBG Securities

Στη στρατηγική της, η NBG Securities, με αφορμή το 11o Roadshow, εκφράζει ουδέτερη άποψη για τα αποτελέσματα των εισηγμένων, με το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών να έχουν ήδη δημοσιευθεί.

Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής είναι οι μετοχές των Alpha Bank, Folli Follie Group, Jumbo, Φουρλής, Μυτιληναίος και Σαράντης.

Για την Alpha Bank, η τιμή-στόχος τίθεται στα 2,96 ευρώ με σύσταση outperform, με τη χρηματιστηριακή να εκτιμά ότι η μετοχή παραμένει ελκυστική με 0,3 φορά την ενσώματη αξία το 2017 και έκπτωση 60% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές περιφερειακές τράπεζες. Η Alpha Bank συνεχίζει να είναι στις προτιμητέες επιλογές της εξαιτίας της υψηλής κάλυψης των NPLs, τον δείκτη CET1 και τη χαμηλή συμμετοχή του DTC στα εποπτικά κεφάλαια.

Για τη Folli-Folli Group, η τιμή-στόχος τίθεται στα 27,50 ευρώ και διατηρεί τις καλές προοπτικές ανάπτυξής της, την υγιή οικονομική θέση της και την ελκυστική αποτίμηση, με τις μετοχές της να είναι διαπραγματεύσιμες με έκπτωση 55% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις τόσο σε όρους P/E όσο και σε όρους EV/EBITDA για το 2017.

Για την Jumbo, η σύσταση είναι επίσης outperform με τιμή-στόχο τα 14,20 ευρώ, με την εταιρεία να εμφανίζει ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο, υψηλά περιθώρια κέρδους, υγιή οικονομική κατάσταση και εξαιρετικό ιστορικό. Παρά τη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά, η Jumbo συνεχίζει να διαφοροποιείται κερδίζοντας μερίδια αγοράς και συνεχή επέκταση ή ανακαίνιση του δικτύου. Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 25% σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες.

Για τη Σαράντης, μετά από ένα ακόμα καλό τρίμηνο αποτελεσμάτων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά, οι αποδόσεις της εταιρείας ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς. Η Σαράντης προσφέρει υψηλή διεθνή έκθεση, πάνω από το 60% των πωλήσεων πραγματοποιείται στην Ανατολική Ευρώπη, με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Η αποτίμηση της εταιρείας είναι ελκυστική, με discount 35% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις. Η τιμή-στόχος που τίθεται είναι τα 11,7 ευρώ. Ο βασικός κίνδυνος για την εταιρεία συνδέεται με κάθε πιθανή αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα, αφού το 35% των πωλήσεών της και το 55% των λειτουργικών κερδών μετά αποσβέσεων, συμπεριλαμβανομένου και της συνεργασίας με την Estee Lauder, προέρχονται από την εδώ δραστηριότητά της.

Η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος είναι τα 5,78 ευρώ ανά μετοχή και περιθώριο ανόδου άνω του 50% και σύσταση outperform. O όμιλος προσφέρει σημαντική έκθεση εκτός Ελλάδος αφού η Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι καθαρά εξαγωγική και η ΜΕΤΚΑ δραστηριοποιείται κυρίως στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ μπορεί να εκμεταλλευτεί την εγχώρια ανάπτυξη εφόσον οι πολιτικές και οι μάκρο συνθήκες βελτιωθούν. Οι κίνδυνοι ωστόσο που αναγνωρίζει η χρηματιστηριακή για το Αλουμίνιο της Ελλάδος, τη Μέτκα και την αγορά ενέργειας είναι αρκετοί και σημαντικοί.

Τέλος, και η Fourlis αποτελεί κορυφαία επιλογή για την NBG Securities, με τιμή-στόχο τα 4,75 ευρώ και περιθώριο ανόδου 25%. Το πρώτο εξάμηνο ήταν ικανοποιητικό, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Η ελκυστική αποτίμηση των μετοχών της εταιρείας είναι επίσης στα θετικά χαρακτηριστικά της αφού είναι διαπραγματεύσιμη με 45% έκπτωση σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες το 2017 σε όρους EV/EBITDA.

Η εταιρεία εμφανίζει προοπτικές ανάπτυξης τόσο από την ανάκαμψη στις δραστηριότητες του ΙΚΕΑ αλλά και από τις υψηλές αναπτυξιακές δυνατότητες της αθλητικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με το ικανό μάνατζμεντ της εταιρείας και τη μακροχρόνια παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανικής. Οι βασικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με την εταιρεία είναι μια ανανέωση της κρίση στην Ελλάδα και η υψηλή δανειακή θέση του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v