Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J.P. Morgan: Ο OTE κορυφαία επιλογή στο ΧΑ

Το προφίλ ρίσκου των ελληνικών τραπεζών είναι αυξημένο, αναφέρει σε έκθεση της η J.P. Morgan. Πηγή αβεβαιότητας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Top pick η μετοχή του OTE, με σύσταση «overweight».

J.P. Morgan: Ο OTE κορυφαία επιλογή στο ΧΑ

Η επίδοση των τραπεζών αποτελεί το «κλειδί» για την ελληνική αγορά μετοχών, αναφέρει σε έκθεση της η J.P. Morgan στην οποία επιλέγει ως «top pick» τον ΟΤΕ.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν μεικτά αποτελέσματα, ενώ όλες προβλέπουν ότι θα επιστρέψουν σε κερδοφορία μετά το τέλος της ύφεσης.

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν καταγράψει απώλειες 46,3% από τις αρχές του έτους, έναντι βουτιάς 26,7% που έχει σημειώσει ο γενικός δείκτης, αλλά σύμφωνα με την J.P. Morgan η εικόνα αυτή δεν αποτυπώνει την ελεύθερη πτώση κατά 31% που οδήγησε την αγορά σε χαμηλό έτους το Φεβρουάριο και ακολουθήθηκε από μια άνοδο μόλις 6,9%.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στην έκθεση, το συνώνυμο της μεταβλητότητας στα ελληνικά είναι η λέξη «τράπεζα».

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι κίνδυνοι για τις ελληνικές τράπεζες είναι καθοδικοί και τα περιθώρια αξίας μικρά, ενώ το προφίλ ρίσκου είναι αυξημένο.

Η J.P. Morgan επισημαίνει ακόμα πως το 2015 ήταν μια «γεμάτη χρονιά» για την Ελλάδα, με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα και ένα τρίτο μνημόνιο. Αναφέρει επίσης ότι η Τράπεζα της Ελλάδας έχει χαλαρώσει τους κεφαλαιακούς ελέγχους και ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα.

Τονίζει τέλος πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, που χαρακτηρίζει ως «άλλη μια πηγή αβεβαιότητας». 

Η ελληνική μετοχή που «επιλέγει» ο διεθνής οίκος είναι αυτή του OTE, με τιμή-στόχο 8 ευρώ και σύσταση «overweight».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v