Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Υποβαθμίζει σε hold η Wood

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι πιέσεις στην απόδοση ανά επιβάτη θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την κερδοφορία της Aegean, εκτιμώντας ότι θα είναι δύσκολο να επιστρέψει στα επίπεδα - ρεκόρ των κερδών που εμφάνισε το 2014 και το 2015.

Aegean: Υποβαθμίζει σε hold η Wood

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Aegean, στα 7,3 από 10,8 ευρώ δίνει η Wood σε έκθεσή της στην οποία υποβαθμίζει και τη σύσταση σε "hold" από "buy". 

Ο οίκος υποβαθμίζει τη μετοχή μετά τα ισχνά αποτελέσματα β' τριμήνου και τη σημαντική μείωση στις προβλέψεις του για τα μεγέθη της εισηγμένης, κατά ένα μέσο 40% ως το 2018. 

Η Wood υπογραμμίζει ότι συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον η ικανότητα παραγωγής ισχυρών ταμειακών ροών από την εταιρία, ο "δυνατός" ισολογισμός και η καλή μερισματική απόδοση.

Ωστόσο, εκτιμά ότι οι πιέσεις στην απόδοση ανά επιβάτη θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την κερδοφορία της, εκτιμώντας ότι θα είναι δύσκολο να επιστρέψει στα επίπεδα - ρεκόρ των κερδών που εμφάνισε το 2014 και το 2015.

Επίσης, εκτιμά ότι η μετοχή είναι δίκαια αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα, με βάση και τις νέες προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v