Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ανεβάζει τον πήχη η Euroxx μετά το deal με ΔΕΗ

Η συμφωνία με τη ΔΕΗ για την τιμολόγηση του ρεύματος της Αλουμίνιον της Ελλάδος βάζει τέλος σε μια μακρόχρονη διαμάχη και βελτιώνει την "ορατότητα" για τα μεγέθη της εταιρίας.

Μυτιληναίος: Ανεβάζει τον πήχη η Euroxx μετά το deal με ΔΕΗ

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος, στα 8,4 από 7 ευρώ, δίνει η Euroxx σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "overweight" για τον τίτλο. 

Οπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η συμφωνία με τη ΔΕΗ για την τιμολόγηση του ρεύματος της Αλουμίνιον της Ελλάδος βάζει τέλος σε μια μακρόχρονη διαμάχη και βελτιώνει την "ορατότητα" για τα μεγέθη της εταιρίας.

Η Euroxx χαρακτηρίζει "αξιοπρεπή" τα αποτελέσματα εξαμήνου της εισηγμένης, σημειώνοντας όμως ότι τα αποτελέσματα β' εξαμήνου θα είναι πολύ καλύτερα. Στο σύνολο της χρήσης αναμένει αύξηση των EBITDA στα 233 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 56 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, σημειώνει τις εξαιρετικές προοπτικές για την κερδοφορία 2017-2018, προβλέποντας περαιτέρω αύξηση των EBITDA στα 266 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 283 εκατ. το 2018.  

Σε ξεχωριστή έκθεση για τη Μέτκα, η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας μετά το ισχυρό εξάμηνο, διατηρεί ωστόσο αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 9 ευρώ (overweight) καθώς η ορατότητα για τα μεγέθη του 2017-2018 παραμένει περιορισμένη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v