Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Credit negative για Attica η έκδοση ομολόγων

Η Moody's εκτιμά ότι η Attica θα είναι σε θέση να αντλήσει περίπου 220 εκατ. ευρώ από τον ELA, μετά το κούρεμα που επιβάλλεται σε τέτοιες εγγυήσεις από την ΤτΕ.

Moodys: Credit negative για Attica η έκδοση ομολόγων

Η έκδοση από την Attica Bank ομολόγων με εγγύηση ελληνικού δημοσίου, ώστε να αντλήσει ρευστότητα μέσω του μηχανισμού ELA, είναι αρνητική για το αξιόχρεό της, αναφέρει η Moody's σε έκθεσή της.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναφέρεται στην έγκριση από την Κομισιόν του αιτήματος της τράπεζας για ομόλογα με εγγύηση δημοσίου, ύψους περίπου 380 εκατ. ευρώ. Τα ομόλογα θα είναι επιλέξιμα και μπορούν να δοθούν ως ενέχυρο για την άντληση ELA από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η ανάγκη της Αttica Bank να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια από τον ELA είναι αρνητική για το αξιόχρεό της (credit negative), σημειώνει. 

Η αύξηση του ELA από την Αttica Bank έρχεται σε αντίθεση με τη μείωση του ELA που εμφανίζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, σημειώνει η Moody's και εκτιμά ότι η Attica θα είναι σε θέση να αντλήσει περίπου 220 εκατ. ευρώ από τον ELA, μετά το κούρεμα που επιβάλλεται σε τέτοιες εγγυήσεις από την ΤτΕ.

Σε περίπτωση που η τράπεζα κάνει πλήρη χρήση του ομολόγου, εκτιμούμε ότι αυτό θα αυξήσει το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανεισμού της από τον ELA σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ (ή περίπου στο 35% του συνολικού ενεργητικού της) από 970 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016, σημειώνει ο οίκος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v