Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος επικεφαλής στο τμήμα πληροφορικής της Saxo Bank

Ο νέος επικεφαλής του τμήματος Πληροφορικής, Ashok Kalyanswamy, διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διάφορες ανώτερες θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας, σε εταιρείες όπως η Lehman Brothers και η Nomura.

Νέος επικεφαλής στο τμήμα πληροφορικής της Saxo Bank

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοινώνει τον διορισμό του Ashok Kalyanswamy ως Επικεφαλής του τμήματος Πληροφορικής (Chief Information Officer - CIO) και μέλος της διοικητικής της ομάδας. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την απόφαση του Ashley Latham να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Ashok Kalyanswamy διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διάφορες ανώτερες θέσεις στον τομέα της τεχνολογίας, σε εταιρείες όπως η Lehman Brothers και η Nomura, ενώ τελευταία κατείχε τις θέσεις Διευθυντή Τομέα και Επικεφαλής τμήματος Πληροφορικής στη Macquarie Securities Group, με έδρα έξω από το Χονγκ Κονγκ.

Στον νέο του ρόλο, ο Ashok Kalyanswamy θα είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική κατεύθυνση και λειτουργία του παγκόσμιου τμήματος πληροφορικής της Saxo Bank, λειτουργώντας ως επικεφαλής των περίπου 500 στελεχών της ομάδας πληροφορικής της τράπεζας. Ο Ashok Kalyanswamy θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2017, με έδρα την Κοπεγχάγη.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Kim Fournais, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Saxo Bank, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον Ashok με ενθουσιασμό, καθώς φέρνει μαζί του μια πλούσια εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτομικών λύσεων πληροφορικής για κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εκτιμούμε ότι θα εξελίξει περαιτέρω το υπέροχο έργο που αφήνει πίσω του ο Ashley Latham. Σήμερα η τεχνολογία είναι πιο σημαντική από ποτέ για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και αποτελεί απόλυτο κλειδί επιτυχίας στον ρόλο μας ως διαμεσολαβητή των χρηματοπιστωτικών αγορών. Με τη μεγάλη του εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα και τις αναγνωρισμένες του ικανότητες ως manager, είμαι βέβαιος ότι ο Ashok θα αποδειχθεί πολύτιμος για το τμήμα πληροφορικής μας, αλλά και την εταιρεία μας συνολικά, και θα ενισχύσει τις υπηρεσίες μας για την πρόσβαση των πελατών μας στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές.»

Ο Ashok Kalyanswamy πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που εντάσσομαι στη Saxo Bank σε μια εποχή τεράστιων αλλαγών για τον κλάδο, όπου τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την πληροφορική ώστε να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά τους πελάτες τους. Διαθέτοντας μακρά ιστορία στην πρωτοπορία του Fintech, η Saxo Bank βρίσκεται σε μοναδική θέση ώστε να επωφεληθεί από αυτήν την τάση – και ανυπομονώ να συμβάλλω στην περαιτέρω εξέλιξη της αναγνωρισμένης τεχνολογίας της Saxo Bank.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v